foradia aproop

“L’escenari polític és de molta confrontació”

• A Belén el canvi que hi ha hagut del Govern estatal no li pareix bé perquè "l’escenari polític és de molta confrontació" • Belén li demanaria al Govern de Sánchez “que mire més per la gent”

Comencem una nova etapa política. Altra. Des del 2014 les sorpreses polítiques no han deixat de succeir-se. Tot va començar amb la irrupció de Podemos en les eleccions europees, quan es va consolidar com un actor polític de canvi determinant.

Tot seguit el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, proposa crear “una mena de Podemos de dretes” i apareix del no-res Ciudadanos.

Un any després, l’impuls del “sí que es pot” va propiciar un canvi inesperat en les grans ciutats espanyoles (Madrid, València, Barcelona…) i algunes comunitats (País Valencià, Castella La Mancha, Extremadura…).

En 2016, després de dues eleccions generals es configura un nou escenari polític: dues noves forces polítiques arriben al Parlament per a conviure amb els partits tradicionals majoritaris, PP i PSOE: s’acaba, o almenys de la manera en la qual el coneixem, el bipartidisme.

Governa el PP. Sánchez lluita contra la part més tradicional del seu partit per tal d’arribar, finalment, a la secretaria general. Juny del 2018, moció de censura contra el Partit Popular amb el suport de tots els diputats del Congrés a excepció dels de Ciudadanos. Nou canvi d’executiu: governa el PSOE.

Arribats a aquest punt: quins seran els nous moviments polítics? Com veuen l’actualitat les nostres veïnes i veïns? Què esperen del Govern del PSOE? Quines haurien de ser les seues prioritats? Ho consultem amb les nostres veïnes i veïns

A Belén el canvi que hi ha hagut del Govern estatal no li pareix bé perquè “l’escenari polític és de molta confrontació“, el PP ha pogut governar perquè tenia una força de 154 diputats en el Parlament, però el PSOE ara ha de fer política amb només 84 diputats, “molt poca força”.

El principal problema que comporta aquest escenari, per a Belén, és que no hi haurà possibilitat de diàleg i de consens entre els partits presents al Congrés, perquè “cada partit mira pel seu interés, i al final, els perjudicats som tota la ciutadania

En aquest sentit, Belén li demanaria al Govern de Sánchez “que mire més per la gent”, la qual cosa implicaria: “que els polítics es retallen privilegis”, “que genere treball entre la gent jove”, “que baixe els anys de jubilació”, “que oferisca ajudes socials” i “que puge les pensions públiques”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *