foradia camaraalcoi

“El Govern de Sánchez és el primer d’Europa on participen tantes dones”

• El PSOE, amb la configuració del nou equip de Govern “ha demostrat que té capacitat per a fer millor les coses” • Ara ha de “resoldre la crisi territorial i donar-li jutjar bé als presos polítics”, “netejar la corrupció” i “revertir les retallades socials"

Comencem una nova etapa política. Altra. Des del 2014 les sorpreses polítiques no han deixat de succeir-se. Tot va començar amb la irrupció de Podemos en les eleccions europees, quan es va consolidar com un actor polític de canvi determinant.

Tot seguit el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, proposa crear “una mena de Podemos de dretes” i apareix del no-res Ciudadanos.

Un any després, l’impuls del “sí que es pot” va propiciar un canvi inesperat en les grans ciutats espanyoles (Madrid, València, Barcelona…) i algunes comunitats (País Valencià, Castella La Mancha, Extremadura…).

En 2016, després de dues eleccions generals es configura un nou escenari polític: dues noves forces polítiques arriben al Parlament per a conviure amb els partits tradicionals majoritaris, PP i PSOE: s’acaba, o almenys de la manera en la qual el coneixem, el bipartidisme.

Governa el PP. Sánchez lluita contra la part més tradicional del seu partit per tal d’arribar, finalment, a la secretaria general. Juny del 2018, moció de censura contra el Partit Popular amb el suport de tots els diputats del Congrés a excepció dels de Ciudadanos. Nou canvi d’executiu: governa el PSOE.

Arribats a aquest punt: quins seran els nous moviments polítics? Com veuen l’actualitat les nostres veïnes i veïns? Què esperen del Govern del PSOE? Quines haurien de ser les seues prioritats? Ho consultem amb les nostres veïnes i veïns

El PP ha gestionat molt malament, ha sigut molt injust amb la gent”, per aquestes raons Nelo considera que el canvi de Govern estatal ha sigut “molt positiu”.

El PSOE, amb la configuració del nou equip de Governha demostrat que té capacitat per a fer millor les coses”. Un aspecte destaca Nelo, “una ampla presència de dones en el Govern representa un aspecte molt important, és el primer Govern d’Europa on participen tantes dones”. Per aquests motius, “cal donar-li un vot de confiança”.

Les prioritats més importants que ha d’afrontar, segons el nostre entrevistat, són “resoldre la crisi territorial i donar-li jutjar bé als presos polítics”, “netejar la corrupció” i “revertir les retallades socials de Rajoy”.

Tot això no serà senzill, perquè tant Ciudadanos com el PP faran una oposició dura, per això, si vol tindre un recorregut més llarg, caldria que pactara amb Podemos.

Font: Rodrigo Paños./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *