foradia subscriutegrat

Vaga indefinida dels treballadors de les ambulàncies denunciant precarietat laboral

• El personal tècnic d'emergències sanitàries està realitzant una vaga indefinida a nivell autonòmic des del dia 3 de juliol • Els treballadors de les ambulàncies estan realitzant concentracions en les portes dels principals hospitals valencians (Alcoi, Sant Joan d'Alacant, Xàtiva, La Fe...)

El personal tècnic d’emergències sanitàries està realitzant una vaga indefinida a nivell autonòmic des del dia 3 de juliol. El sector denuncia condicions laborals precàries arre lavulneració del convenio sigan en 2013: jornada laboral d’11 hores diàries, incloent-hi “presumptes hores d’espera que quasi mai ho són”, i baixa remuneració que no atén a la preparació tècnica del personal.

Per visibilitzar aquesta situació, els treballadors de les ambulàncies estan realitzant concentracions en les portes dels principals hospitals valencians (Alcoi, Sant Joan d’Alacant, Xàtiva, La Fe…). Les seues reivindicacions són: una reducció de la jornada de treball, sense reducció salarial i un salari digne.

Avui dia la patronal d’ambulàncies de la comunitat valenciana, ACVEA, “no ha realitzat cap oferta que poguera acostar postures amb la finalitat d’arribar a un acord”, denuncien des del sindicat: malgrat la bona voluntat dels treballadors, que han tingut la paciència d’intentar arribar a una solució negociada, després d’un any, arriba un punt que la situació es torna insostenible, atés que des del 2013, 5 anys ja, no s’han millorat les seues condicions laborals, més aviat al contrari, amb una sort de rebaixes a través d’un conveni extraestatutari, despenges de conveni i convenis d’empresa a la baixa, mentre els beneficis empresarials seguien pujant.

Per aquests motius, afirmenque ja és hora que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, com a prestatària del servei a la població, prenga cartes en l’assumpte i realitze l’estudi jurídic pertinent” per a resoldre el problema.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *