foradia subscriutegrat

El sector del tèxtil anuncia una vaga reivindicant un salari mínim de 14.000 € anuals

• Vora 200 les empreses de les comarques centrals valencianes del sector tèxtil les que secundaran una vaga que es realitzarà a nivell estatal • Serà el pròxim 19 de juliol quan es viurà l'acte de protesta en reivindicació d'un salari mínim de 14.000 euros anuals


Vora 200 les empreses de les comarques centrals valencianes del sector tèxtil les que secundaran una vaga que es realitzarà a nivell estatal. Serà el pròxim 19 de juliol quan es viurà l’acte de protesta en reivindicació d’un salari mínim de 14.000 euros anuals. Així ho han decidit els delegats de totes aquestes empreses, congregats, junt amb representants de CCOO.

Segons comuniquen des de Comissions Obreres, la patronal del sector no ha acceptat la fixació d’aquest salari per als treballadors, motiu pel qual s’ha trencat la relació: “s’havia anunciat abans de la recent signatura de l’AENC, ‘si no hi ha acord hi haurà conflicte’ però la situació encara ha empitjorat més. Quan a penes han passat unes hores de la signatura de l’acord de negociació col·lectiva entre CEOE, UGT i CCOO, ha sigut la patronal de tèxtil la primera en no respectar les regles del joc acordades”.

En aquest context, CCOO exigeixque es respecten les regles acordades. La recuperació de l’economia, la competitivitat, la productivitat, i el valor afegit dels béns produïts no passen per la contenció salarial, i de la retallada de drets aqueix model pertany al passat. Si no hi ha recuperació salarial, hi haurà conflicte”.

En els pròxims dies CCOO d’indústria, valorarà més accions a dur a terme per a impedir que es tornen a devaluar les condicions salarials, socials i laborals dels treballadors i treballadores de la indústria.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *