foradia subscriutegrat

Avanços i descobriments arqueològics en el poblat medieval situat al Castellar d’Alcoi

• Els treballs s’han centrat a delimitar la muralla i en la documentació i exhumació de diferents estades que s’adossen a ella • S’ha exhumat olles, cassoles, cresols, fioles i plats decorats amb distintes tècniques que permeten datar les estades a finals del segle X


Durant el mes de juliol s’han avançat els treballs arqueològics en el poblat medieval d’El Castellar d’Alcoi. Els treballs s’han centrat a delimitar la muralla sud-est de l’antic Al-Qūy (nom en àrab de l’antic districte que correspon actualment amb la ciutat d’Alcoi), així com en la documentació i exhumació de diferents estades que s’adossen a ella.

En concret s’ha avançat en l’exhumació de la muralla d’aquest hàbitat fortificat, que té al voltant de cent metres de longitud. Adossat a ella, s’ha constatat un segon contrafort de grans dimensions i idèntic al descobert en la campanya anterior.

Respecte a les estades documentades, s’han trobat murs de maçoneria dels quals es conserven fins a quasi dos metres d’alçària en alguns d’ells. En el seu interior s’ha exhumat un aixovar domèstic del qual destaquen ceràmiques per a distints usos; com a olles, cassoles, cresols, fioles i plats decorats amb distintes tècniques que permeten datar les estades a finals del segle X i la primera meitat del segle XI.

Està previst que en setembre s’inicie l’estudi i la restauració d’aquestes troballes que passaran a engrossir els fons del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó d’Alcoi, qui impulsa les investigacions junt amb l’Ajuntament d’Alcoi.

Cal destacar que l’actuació arqueològica està autoritzada per la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i ha sigut finançada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *