Foradia elgrat

Lluna de sang: l’eclipse lunar més llarg del segle

• Anit les persones aficionades a l'astronomia van poder gaudir d'un esdeveniment únic: l'eclipse de lluna més llarg del segle XXI • A Alacant, la lluna va eixir per l'horitzó a les 21:10 ja quasi totalment eclipsada


Anit les persones aficionades a l’astronomia van poder gaudir d’un esdeveniment únic: l’eclipse de lluna més llarg del segle XXI, amb una durada de 6 hores i 17 minuts des de l’entrada de la lluna en la zona penumbral de l’eclipse fins a la seua eixida. A Alacant, la lluna va eixir per l’horitzó a les 21:10 ja quasi totalment eclipsada, amb el característic color vermellós que li dóna a aquest tipus d’eclipses el nom de “lluna de sang”, i va mantenir aquesta inusual coloració fins a les 23:15, hora de finalització de l’eclipse total.

La Terra projecta permanentment un con d’ombra per la cara oposada a la qual està rebent la llum solar, i aquest con té una zona perifèrica de penombra. Quan el nostre satèl·lit travessa únicament la zona de penombra es produeix un eclipse penumbral, durant el qual la lluentor blanca de la lluna simplement es veu atenuada. Si la lluna arriba a endinsar-se en el co d’ombra és quan es produeix l’eclipse total, durant el qual l’atmosfera terrestre refracta la llum de longituds d’ona més llargues (corresponents al vermell) cap a la lluna, atorgant-li un color ataronjat-vermellós.

Les persones que no van poder contemplar aquest espectacle astronòmic hauran d’esperar almenys fins a la matinada del 21 de gener de 2019, data del pròxim eclipse total de lluna visible a Espanya.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *