foradia subscriutegrat

Intensificació en els treballs contra l’incendi de Llutxent, que ja ha cremat més de 2.600 hectàrees

• Encara no està controlat. Les flames, afavorides per un vent actiu, ja han cremat vora 2.600 hectàrees • Les autoritats de Gandia han convocat un ple extraordinari amb la finalitat de sol·licitar la declaració de Zona d'Emergència


Tercer dia des que es va proclamar, a causa d’un llamp, l’incendi a Llutxent, de la comarca de La Safor. Encara no està controlat. Les flames, afavorides per un vent actiu, ja han cremat vora 2.600 hectàrees i calcinat més de 10 habitatges. Més de 2.000 persones han hagut de ser desallotjades dels seus habitatges. Els treballs d’extinció estan duent-se a terme intensament per part de professionals de tot el País Valencià i d’altres comunitats, com Castella La Manxa, Múrcia i Aragó.

Les autoritats de Gandia han constituït el CECOPAL, Centre de Cooperació Operatiu d’Emergències Locals, i han convocat un ple extraordinari amb la finalitat de sol·licitar la declaració de Zona d’Emergència per tal d’aconseguir les ajudes per a reparar els danys mediambientals i personals que es contemplen per a aquest tipus de situacions.

L’alcaldessa de Gandia ha manifestat que “la gent ha donat el millor de si mateixa i ha demostrat un gran coratge enfront de les adversitats i catàstrofes, i ara, les administracions hem de respondre amb el mateix coratge i estar al seu costat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *