foradia pressupostparticipatiualcoi

Cicle de conferències i xerrades a Alcoi sobre Memòria Històrica

• El col·lectiu de joves de la UNESCO '12 d’agost' enceta un cicle sobre Memòria Històrica a Alcoi • L'acte inaugural tindrà lloc el 27 de setembre a les 19:30 h al Centre Ovidi Montllor, amb l’exregidor Paco Agulló i l’escriptor Jordi Ortiz

El col·lectiu de joves de la UNESCO ’12 d’agost’ enceta un cicle sobre Memòria Històrica a Alcoi. Ho fa, amb la col·laboració del club d’Amics de la UNESCO, el Centre Ovidi Montllor i l’Ajuntament d’Alcoi, amb l’objectiu de  reflexionar al voltant de la memòria democràtica a la ciutat d’Alcoi i al nostre entorn, “volem fer consciència a Alcoi i, en especial, amb la joventut”.

L’acte inaugural tindrà lloc el 27 de setembre a les 19:30 h al Centre Ovidi Montllor. L’exregidor Paco Agulló i l’escriptor Jordi Ortiz debatran sobre les mesures de Memòria Històrica i com abordar des de les institucions aquesta tasca.

Un dels promotors del cicle, Ferran Moreno, afirma que “estem en un moment en el qual s’està recuperant el treball per la Memòria Històrica. El fet de traure a Franco d’un mausoleu ha marcat l’inici d’una recuperació de la Memòria Històrica, que no és més que fer justícia amb la dignitat robada a les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió franquista”.

Per al dia 12 d’octubre, al mateix lloc i hora, està programada la segona cita, es tracta d’una conferència sobre la “Segona República i Guerra Civil” a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona, Iván Hernández.

El 19 d’octubre, a les 19:30h a l’Ovidi Montllor, es presentarà el llibre “El ministre Juan Botella Asensi i l’exili”, de Jordi Ortiz.

Les jornades finalitzaran el 9 de novembre, a les 19h, al Club d’Amics de la UNESCO. Es projectaran dos documentals “Elda Ciudad de acogida” i “La herida abierta”, amb un posterior col·loqui i valoració del cicle.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *