foradia subscriutegrat

L’Ajuntament actua davant l’aparició de gossos enverinats

Ja són tres el gossos enverinats, dos enverinats a la Zona Alta i un a la Muntanya. Les Brigades de la Protectora d’Animals s’han bolcat amb el cas i també estan inspeccionant la zona. I des del departament de Sanitat han fet uns cartells que han col·locat per la Zona Alta.

gossosRecentment han mort a Alcoi tres cadells de gos amb possibles símptomes d’enverinament. Des del Departament de Salut Pública s’han dut endavant una sèrie d’actuacions per tractar de resoldre els casos i amb col·laboració amb la Policia Local, tractat de descobrir qui és la persona culpable. Els casos s’han detectat en la Zona Alta.

La investigació es va iniciar després de la noticia de la mort d’un cadell de pastor alemany amb símptomes estranys, que indicaven que havia estat per un tòxic com l’altra febra, encara que no tenia sagnats, ni vòmits, símptomes habituals en casos d’enverinament. Per aquest motiu des del departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Alcoi es va trucar a la Policia Local, que va indicar que havia rebut una denúncia d’un veí de la Zona Alta que indicava que hi havia verí de rates en el parc Músic Gonzalo Blanes. En haver aquest gos passejat per aquest barri la Policia va començar una investigació però no van trobar cap verí. Pocs dies després va aparéixer un altre cas d’un gos mort amb els mateixos símptomes. I com a dada important aquest gos sempre ha anat amb boç i lligat.

Cal dir que entre els dos gossos a banda dels símptomes comuns hi havia una zona comú de passeig, l’avinguda d’Elx i la zona que baixa cap al carrer Alacant. Per aquest motiu s’ha demanat al Departament d’Emergències i Protecció Civil que realitze una batuda per aquesta zona, a més s’ha demanat al Departament d’IGS Inspecció General de Serveis que realitze una neteja de la zona. El verí no és líquid, és sòlid, granulat o està en pols. Les Brigades de la Protectora d’Animals s’han bolcat amb el cas i també estan inspeccionant la zona. I des del departament de Sanitat, també han fet uns cartells que han col·locat per la Zona Alta, recordant que està prohibit tirar verí al carrer i advertint dels perills.

A banda d’aquests dos casos s’ha donat un tercer, on l’únic element comú és que era un cadell. Aquest gos passejava per la muntanya, per la zona del Poliesportiu i via verda. Aquest gos si va presentar sagnat i després d’una primera visita al veterinari, no va ser ben atesos, segons van explicar. En canviar de professional, van detectar l’enverinament però no van arribar a poder salvar al gosset. Es desconeix si han mort a causa del mateix verí.

La regidora de Salut Pública, Aroa Mira, indica que “és important que si la gent veu alguna persona sospitosa de col·locar verí, avise a la Policia Local, també cal anar amb compte amb els xiquets xicotets, ja que alguns es posen a la boca tot el que agafen i lògicament amb els cadells de gos que pareix ser han estat els més afectats”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *