foradia subscriutegrat

Tallers educatius coneixent i interpretant ‘Antoni Miró a La Base’

• Dos professionals realitzen tallers educatius i visites guiades i comentades de l’exposició ‘Antoni Miró a La Base’, situada a La Marina de València. • Un recorregut educatiu interactiu destinat a tot tipus de públic: des d’alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles formatius, fins a famílies i públic en general

Dos professionals realitzen tallers educatius i visites guiades i comentades de l’exposició ‘Antoni Miró a La Base’, situada a La Marina de València. La pedagoga Laura Pastor i l’animador sociocultural Marc Brell s’encarreguen de presentar al públic aquesta exposició, que sintetitza l’univers creador més recent de l’artista alcoià.

Es tracta d’explicacions educatives, on s’utilitzen diferents tècniques creatives, adaptades a cada edat i a cada públic, facilitant la interpretació i comprensió de les obres que integra l’exposició, amb els seus detalls i els seus símbols.

Un recorregut educatiu interactiu destinat a tot tipus de públic: des d’alumnes de primària, secundària, batxillerat i cicles de formació professional, fins a famílies i públic en general. Tot interessat pot concertar les visites a través del correu expotonimiro@marinavalencia.com.

‘Antoni Miró a La Base’

L’exposició alberga al voltant de 250 de les obres recents de l’artista alcoià, i estarà oberta al públic fins al 30 de desembre. Les obres formen part de les següents sèries: ‘Mani-festa’, ‘Personatges’, ‘Costeres i ponts’, ‘Nuus i nues’, ‘Suite Havana’, ‘Suite eròtica grega’ i ‘Burka-Políptic’.

‘Mani-festa’ és la sèrie que integra un contingut més crític i de compromís social. Les pintures reflecteixen, des d’un punt de vista de denúncia i reivindicatiu, temes com: el conflicte català, la Primavera Àrab i Valenciana, les desigualtats econòmiques, les retallades en educació i sanitat i els abusos polítics.

‘Personatges’ conté la representació les personalitats i referents socials que, al llarg de la història, han lluitat per la justícia social, la cultura dels pobles i les millores col·lectives, com són Gabriel García MárquezFederico García LorcaMiguel Hernández, Víctor Jara o Bob Dylan, entre altres. Destaquen també els retractes d’il·lustres figures de la cultura valenciana, com són Raimon, Estellés, Joan Fuster, Ovidi Montllor, Sol Picó o Isabel Clara-Simó.

‘Costeres i ponts’, per la seua banda, està dedicada als espais i infraestructures emblemàtiques d’Alcoi, com ara: les galeries subterrànies del cementeri municipal, l’edifici del CADA, la Font Sant Mateu, l’edifici de la Universitat Politècnica de València, el Museu Arqueològic i els diferents ponts de la ciutat.

‘Nuus i nues’ i ‘Suite Havana’ són les sèries conformades per l’art més eròtic del pintor. I ‘Suite eròtica grega’ és la col·lecció d’escultures metàl·liques, de caràcter sexual i eròtic, basades en imatges pictòriques de l’antiga Grècia, que durant aquests dies ha provocat tant de debat públic.

L’exposició ‘Antoni Miró a La Base’, en definitiva, demostra la versatilitat, capacitat productiva i creadora de l’autor, de qui cal fer valdre la seua visió crítica amb les injustícies, la seua capacitat provocadora i la seua qualitat artística.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *