foradia subscriutegrat

Dos paquets de folis i un paquet de bolígrafs

• A la nostra ciutat, hi ha moltes coses per a fer, per tal que esdevinga la ciutat moderna i atractiva que tots volem • És molt important el programa que es presente a la ciutat i que eixirà tant de les idees que s’aporten per part de tots els que estem col·laborant actualment en aquest apassionant projecte anomenat Ciutadans

Escriu Dolores Redondo en el seu magnífic llibre Todo esto te daré que per a fer una bona novel·la calen tan sols dos paquets de folis i un paquet de bolígrafs. Efectivament, ens fa falta un lloc on plasmar les idees i un instrument que ens ho permeta fer. Però per a poder plasmar alguna cosa, primer ha d’haver un treball previ intel·lectual, que realment és allò important a fi de poder aportar idees i projectes.

A la nostra ciutat, hi ha moltes coses per a fer, per tal que esdevinga la ciutat moderna i atractiva que tots volem. Però, la planificació d’allò que volem fer per a aconseguir-ho, ha de ser minuciosa i global, igual que a l’hora de fer una bona obra literària, on s’han de tindre en compte tots els detalls fins els més xicotets i alhora tindre una visió global de l’obra perquè hi haja una bona trama.

Ciutadans vol governar, igual que tots els partits que es presenten a les eleccions. I en el cas d’Alcoi vol governar perquè vol presentar un bon programa, un programa ben confeccionat i amb esperit de globalitat, tant espacial com temporal, perquè no siga el típic programa amb idees inconnexes sinó un conjunt ben estructurat i de llarg recorregut, pensant en el llarg termini, ja que els polítics i els ciutadans passen però la ciutat seguirà per molts anys.

Planificar el tipus de ciutat que volem en un futur pròxim, -una ciutat neta, amable, industrial i de servicis al mateix temps-, requerirà de les aportacions dels ciutadans, a fi que la planificació no es deixe res sense analitzar. I això és el que pretenem fer, parlar amb tots els agents socials de la ciutat per poder arreplegar les seues inquietuds, les seues esperances i també les seues idees i els seus problemes i preocupacions. Perquè un programa electoral porta sempre una càrrega política i com no, ideològica, però en definitiva s’ha de fer pensant en el poble i en les persones.

Dependrà moltíssim del que aportem a la ciutadania i com ho aportem, ja que les idees, a més de tindre-les, s’han de vendre bé, explicant-les a la gent perquè les puga vore i comprendre, i a més sabent els diners que ens costarà i una cosa, de la qual normalment la gent s’oblida, com es mantindrà a posteriori.

Els afiliats de Ciutadans pensem que podem ser una alternativa de govern potent que aconseguisca canviar esta ciutat, que durant els últims anys va perdent empreses industrials, llocs de feina i per tant, població. Pensem que podem donar esperança al nostre poble perquè torne a ser el poble ric i orgullós que sempre havia sigut i que, per circumstàncies diverses i sobretot per mala planificació, ha esdevingut en el que tenim en aquest moment, una ciutat que pareix viure tan sols del record i de les festes de moros i cristians i el Nadal alcoià, tan apreciats pertot arreu i també per tots i cadascun dels alcoians, però que no pot ser l’únic que tinguem, ja que tota la resta és lamentar-se… teníem Banc d’Espanya, teníem Quarter d’Infanteria, teníem fàbriques tèxtils i metal·lúrgiques, etc.

Un poble no pot viure sols del record, encara que la nostra història és molt important i hem de preservar-la, però la nostra ciutat ha d’avançar i ha de tornar a ser un referent tant a nivell de la Comunitat Valenciana com a nivell d’Espanya. Però ni tan sols, sols els alcoians, ja que les sinergies, eixa paraula que últimament s’utilitza tant, es poden i calen fer-se a nivell comarcal mitjançant les mancomunitats, mancomunant servicis però també idees i terrenys per a poder construir empreses noves que donen treball i servicis, i també, com no, a les empreses que ja estan, per tal que no desapareguen i puguen tindre ajuda de tipus intel·lectual amb l’objectiu de poder seguir treballant i aportant riquesa a la ciutat i a les comarques.

Per tot això, és molt important el programa que es presente a la ciutat i que eixirà tant de les idees que s’aporten per part de tots els que estem col·laborant actualment en aquest apassionant projecte anomenat Ciutadans, com de les idees de tots els ciutadans d’Alcoi que vulguen fer aportacions amb la finalitat d’aconseguir el millor per a la nostra terra. Hui treballant en els grups de treball del partit i demà, si els alcoians així ho volen, des de les diferents regidories i òrgans de les mancomunitats, escoltant a tots els qui ens vulguen dir alguna cosa i sent un partit pròxim a la ciutadania, que faça carrer, que conega les necessitats i els problemes dels alcoians per tal de solucionar-los els seues problemes i per a aconseguir la ciutat que entre tots volem, una ciutat de progrés, rica i per als ciutadans.

 

 

Font: Evarist Carbonell, afiliat Cs Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *