foradia subscriutegrat

Foto inèdita de l’estudi del pintor Cabrera entre els documents de BIVIA

• La Biblioteca virtual d’Alcoi, BIVIA, recull més de 400 documents que fan referència al guardonat pintor Fernando Cabrera Cantó • Entre ells destaca una fotografía inèdita: una vista interior de l’estudi del pintor Cabrera en la “Casa del Pavo”


La Biblioteca virtual d’Alcoi, BIVIA, recull més de 400 documents que fan referència al guardonat pintor Fernando Cabrera Cantó (Alcoi, 1866-1937). Entre ells destaca una fotografia inèdita, d’autor desconegut, de les primeres dècades del segle XX.

La imatge mostra una vista interior de l’estudi del pintor Cabrera, en la “Casa del Pavo”, i on figura el famós llenç “Mors in vita” que actualment pertany a la Col·lecció d’Art de l’Ajuntament d’Alcoi.

Cal recordar que aquesta obra és una segona versió, ja que la primera va ser presentada en l’Exposició Universal de París i segurament l’obra es va quedar en mans del govern francés. Cabrera en va fer una segona versió més amable, la qual tenia penjada al seu estudi, com pot veure’s a la fotografia.

L’estudi de Cabrera en la “Casa del Pavo, a més de taller del pintor, es va convertir en l’epicentre polític, cultural i intel·lectual de la ciutat. La fotografia ha estat obtinguda a partir del negatiu original, de 40×70 mm, el qual ha estat donat a l’Arxiu Municipal d’Alcoi per Ricardo Canalejas.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *