foradia subscriutegrat

El nou carrer Entença serà un carrer intel·ligent

• Alcoi ha rebut una subvenció de 93.000 euros pel seu projecte ‘Street Lab Na Saurina d'Entença’. El motiu és el seu caràcter innovador. • Hi ha pocs exemples d’implantació de ‘Lab Street’. Un d’ells s’ha dut a terme a Copenhague.


Alcoi ha rebut una subvenció de 93.000 euros pel seu projecte ‘Street Lab Na Saurina d’Entença’ per part de l’Agència Valenciana de la Innovació. El motiu és el seu caràcter innovador.

Un projecte que forma part de l’estratègia ‘Smart City’ i que vol convertir Entença en un carrer intel·ligent. En ell participaran la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant, que dissenyaran, junt amb els tècnics municipals, el model de carrer, amb l’objectiu de detectar problemes, dissenyar solucions i generar nous models de negoci.

Segons comunica l’Ajuntament un ‘Street Labés una iniciativa que considera el carrer un laboratori on es poden provar solucions noves sota condicions urbanes reals. L’objectiu és provar les solucions i així veure el seu potencial i també les seues limitacions”. I les característiques “és ideal per a poder tindre resultats significatius”.

Hi ha pocs exemples d’implantació de ‘Lab Street. Un d’ells s’ha dut a terme a Copenhague, en l’any 2016, amb iniciativa privada, i que ja ha testat diferents solucions, com pàrquings intel·ligents, residus o qualitat de l’aire.

El projecte s’ha dividit en set fases: planificació; disseny i organització; desplegament del servei de connectivitat; implementació del sistema de mesurament d’impacte; implementació de la infraestructura per a la gestió del cicle de vida; verificació i obertura del ‘Lab’.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha volgut destacar que “tornem a estar entre els ajuntaments valencians i espanyols més capdavanter en aplicació de l’Smart City”, cosa “que es confirma amb una nova subvenció per un projecte molt treballat i que aporta elements realment innovadors. Com tots sabem la feina ben feta al final sempre dona resultats”.

Font: Redacció./


Una resposta de El nou carrer Entença serà un carrer intel·ligent

  1. Jordi ha dit:

    Qué manera de tirar els diners de tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *