foradia subscriutegrat

Veïns es mobilitzen a Alcoi davant nous casos d’enverinament de mascotes

• Tots tres casos estan sent investigats i compten amb la col·laboració d'agents mediambientals de la Generalitat Valenciana i la Policia • S'està organitzant un moviment amb la finalitat de crear una xarxa de pensament i treball conjunt per a intentar que açò no torne a ocórrer.

Recentment s’han produït tres nous casos d’enverinament en la nostra ciutat que han posat fi a la vida de dues gossetes.

Una parella passejava amb la seua gosseta pel paratge dels Llençols, pujada cap al Preventori, prop de la masia de la font, i aquesta va agafar el que semblava ser un esquer. Al cap de 5 minuts, la gosseta va començar a mostrar símptomes d’enverinament. Van acudir al veterinari amb brevetat de temps, però la gosseta va morir pocs minuts després.

El mateix dia, diumenge 19, una gosseta es va perdre durant unes hores en la mateixa zona. A la poca estona la van trobar morta.

La necròpsia de les dues gossetes ha conclòs que han mort per enverinament.

Un altre cas, de circumstàncies similars, va ocórrer prop de la zona, en Camí Caseta Madrid. En aquest cas, la gosseta va ser portada d’urgència al veterinari on si van poder salvar-la.

Tots tres casos estan sent investigats i compten amb la col·laboració d’agents mediambientals de la Generalitat Valenciana i la Policia, que s’estan encarregant de rastrejar la zona a la recerca d’esquers o possibles proves que puguen posar en perill la vida d’altres animals o, fins i tot, persones.

La propietària d’una de les mascotes comenta que “hem d’esperar i deixar treballar a la policia i als agents mediambientals, amb la finalitat que es puguen trobar proves i es puga posar solució a un mal que últimament aguaita a moltes mascotes a Alcoi”.

També volen traslladar els seus agraïments a totes les persones que els han fet aplegar el seu suport durant aquestos dies, “en especial a l´Associació de Veïnes i Veïns de Santa Rosa, a la Policia, a la Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi i als agents de Medi Ambient de la Generalitat per ajudar-nos i fer-nos sentir que les vides de les nostres gossetes tenien moltíssim valor.”

Així mateix, ens informen que s’està organitzant un moviment amb la finalitat de crear una xarxa de pensament i treball conjunt per a intentar que açò no torne a ocórrer.

 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *