foradia subscriutegrat

El Diluvi: “s’ha de conéixer el passat per entendre el present”

• El Diluvi ha musicat l’obra ‘Costa Blanca’ d’Antoni Miró, a través de la seua creació ha volgut denunciar les conseqüències del model de producció que s’ha dut a terme al País Valencià durant molts anys • Plantegen com a “possible solució”, aplicar la filosofia del decreixement

‘Pintura musicada d’Antoni Miró’, així es titula el treball que han dut a terme, amb motiu de l’exposició ‘Antoni Miró a la Base’, nou dels millors artistes musicals de l’escenari valencià actual.

Cadascú dels grups o artistes ha creat una cançó a partir de la inspiració d’una obra concreta de l’exposició de Miró. El resultat ha sigut una creació artística que complementa els quadres, amb els quals comparteix analogies i relacions.

S’ha configurat, així, un disc on les imatges, les lletres i les músiques cooperen entre elles per a enriquir-se. S’uneix, així, pintura, música i poesia per a potenciar el goig estètic dels receptors fins a punts molt elevats.

El contingut, els significats i les connotacions intel·lectuals que transmeten les creacions, tant dels d’Antoni Miró com les dels músics, enriqueix notablement la qualitat de les creacions i del seu potencial estètic. I és que es tracta, en la seua majoria, d’obres compromeses amb la realitat, de denuncia, d’explicació dels fets històrics, de crítica als abusos dels poderosos, de reivindicació dels drets democràtics.

Hem volgut parlar amb alguns dels artistes perquè ens comenten el seu punt de vista respecte a aquest procés de creació artístic i respecte al contingut de crítica i denúncia que alberguen les obres.

El Diluvi ha musicat l’obra ‘Costa Blanca’ d’Antoni Miró, a través de la seua creació ha volgut denunciar les conseqüències del model de producció destructiu que s’ha dut a terme al País Valencià durant molts anys, basat en la “construcció desmesurada”, i donant com a resultat un “futur hipotecat”.

Plantegen com a “possible solució”, aplicar la filosofia del decreixement, segons la qual es pren consciència que els recursos naturals són limitats i que, per aquest motiu, cal actuar sempre en harmonia amb la natura.

Una altra de les seues preocupacions és l’augment de la intensitat de l’extrema dreta, “hauríem de preguntar-nos, per què?, i no menysprear el que està passant”. En aquest sentit, reflexionen: “s’ha de conéixer el passat per entendre el present”. Per això remarquen que “els qui tenen els diners i estan a l’esglaó més alt de la nostra societat” són “aquells que van guanyar la Guerra Civil i després es van fer amb el poder, moltes vegades furtant, extorsionant, assassinant, ficant por”.

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *