lasarga ajualcoitel

L’Hospital Verge dels Lliris pioner en teràpies per fibromiàlgia

El taller de fibromiàlgia de l’Hospital Verge dels Lliris prepara diverses activitats. A Alcoi, els pacients de fibriomiàlgia una vegada són diagnosticats assisteixen a aquest taller d'infermeria reumatològica dirigit per la infermera Maria Dolores Gil del Gallego.

FIBROMIALGIA

El taller terapèutic per als pacients amb fibriomiàlgia que s’organitza des de l’Hospital Verge dels Lliris des de fa 19 anys és un dels pioners del país. Els pacients de fibriomiàlgia a Alcoi, una vegada són diagnosticats assisteixen a aquest taller d’infermeria reumatològica dirigit per la infermera Maria Dolores Gil del Gallego. Inicien el taller de tres mesos i posteriorment continuen de forma voluntària o si pateixen recaigudes. El taller s’imparteix al Centre Social de la Zona Nord.

El grup d’aquest taller ja s’ha consolidat i anuncia una sèrie de projectes que duran a terme com, crear una web, també un grup d’ajuda mútua. A més tenen la intenció de tenir una bona relació amb les associacions de la comarca, mostra d’açò va ser les jornades que van organitzar recentment. Així mateix els agradaria poder difondre en els mitjans de comunicació el seu missatge amb un pacient i un expert. Projectes que ja han complit i amb els quals volen seguir són realitzar un dinar de solidaritat en Nadal, realitzar xarrades en localitats de les nostres comarques, realitzar el taller en el parc i també fer eixides al camp. Finalment, d’igual forma la seua intenció és obtenir la col·laboració d’altres experts, psicòlegs, fisioterapeutes, sexòlegs o metges, així com projectes en xerrades, cursos i col·laboracions en promocions de la salut.

Entre els objectius d’aquest taller està millorar l’autoestima i la qualitat de vida de les pacients. Per a arribar a aquests punts realitzen exercicis adaptats, ball, teràpia de grup, estiraments, tècniques de relaxació, automassatge o risoteràpia, entre altres tècniques. També treballen perquè els pacients accepten el dolor, perquè no hi ha cap tractament que ho puga eliminar per complet. També és important controlar les emocions, evitar la fatiga i realitzar exercicis.

La fibromiàlgia és un trastorn que causa dolors musculars i fatiga. Les persones amb fibromiàlgia tenen “punts hipersensibles” en el cos que dolen en pressionar-los. Aquests es troben en àrees com: el coll, els muscles, l’esquena, els malucs, els braços i les cames. Les persones que pateixen de fibromiàlgia poden també tenir altres símptomes com ara dificultat per a dormir, rigidesa al matí, maldecaps, períodes menstruals dolorosos, sensació de formigueig o endormiscament en les mans i els peus, falta de memòria o dificultat per a concentrar-se. Aquesta malaltia la pateixen entre al 2 i a 5% de la població espanyola, i afecta a les dones 10 vegades més que als homes.

La regidora de Benestar Social Aroa Mira ha explicat que “des de l’Ajuntament cedim les instal·lacions del Centre Social de la Zona Nord perquè puguen realitzar aquests tallers”. L’edil afegeix que “estem disposats a col·laborar perquè aquest grup puga complir els seus projectes que són molt importants ajudar a les persones que pateixen aquesta malaltia”.


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *