foradia subscriutegrat

Pau Alabajos: “amb amor i democràcia és com se sedueix la població catalana”

• Pau remarca que el quadre d'Antoni Miró que ha musicat està “més vigent que mai, ara i ací” • Pau opina que la lluita actual del poble català és per “uns estàndards superiors de democràcia”. Per això denuncia la repressió de l'estat espanyol

Cadascú dels grups o artistes ha creat una cançó a partir de la inspiració d’una obra concreta de l’exposició de Miró. El resultat ha sigut una creació artística que complementa els quadres, amb els quals comparteix analogies i relacions.

S’ha configurat, així, un disc on les imatges, les lletres i les músiques cooperen entre elles per a enriquir-se. S’uneix, així, pintura, música i poesia per a potenciar el goig estètic dels receptors fins a punts molt elevats.

El contingut, els significats i les connotacions intel·lectuals que transmeten les creacions, tant dels d’Antoni Miró com les dels músics, enriqueix notablement la qualitat de les creacions i del seu potencial estètic. I és que es tracta, en la seua majoria, d’obres compromeses amb la realitat, de denuncia, d’explicació dels fets històrics, de crítica als abusos dels poderosos, de reivindicació dels drets democràtics.

Hem volgut parlar amb alguns dels artistes perquè ens comenten el seu punt de vista respecte a aquest procés de creació artístic i respecte al contingut de crítica i denúncia que alberguen les obres.

Pau Alabajos

El quadre que ha musicat Pau Alabajos es titula ‘Vencerem’, forma part de la sèrie ‘Amèrica negra’, i tracta sobre les mobilitzacions socials dels afroamericans, durant els anys 60, als Estats Units, per les llibertats civils i denunciant la repressió policial que van patir. Pau remarca que el quadre està “més vigent que mai, ara i ací”. Per això va decidir establir analogies, a través de la seua cançó, entre la repressió dels Estats Units i tot el que ha passat des de l’1 d’octubre a Catalunya.

Pau opina que la lluita actual del poble català és per “uns estàndards superiors de democràcia”. Per això vol denunciar la repressió de l’estat espanyol, “amb presos polítics i persones exiliades com a conseqüència d’un fet tan simple com haver traslladat la voluntat popular, refrendada per les urnes, a les institucions públiques.

Des del punt de vista de Pau, el camí d’autodeterminació és irreversible. Assenyala, a més, que “és mitjançant l’amor i la democràcia participativa com se sedueix la població, no amb imposicions i cops de porra”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *