foradia cdturisme

Alcoi acollirà el Congrés d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica

• El programa combina conferències tècniques amb la visita guiada a la Sarga i al Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó d'Alcoi • Experts en art rupestre divulgaran les seues investigacions i donaran a conéixer els diferents models de gestió administrativa i turística

Alcoi ha sigut el municipi seleccionat per acollir el Congrés d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la Península Ibèrica, que coordina la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, del 29 de novembre a l’1 de desembre. El programa combina conferències tècniques amb la visita guiada a la Sarga i al Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó d’Alcoi.

En aquest es presentaran novetats sobre investigacions, noves tecnologies i gestió administrativa i turística relacionades amb el patrimoni cultural: experts en art rupestre divulgaran les seues investigacions i donaran a conéixer els diferents models de gestió administrativa i turística, protecció i divulgació dels conjunts rupestres. Les conferències abordaran temes com els avanços tecnològics en l’anàlisi de pigments, documentació i registre de les troballes o la gestió de divulgació en el desenvolupament d’itineraris culturals i en la protecció legislativa dels entorns rupestres.

A més, el congrés obri el termini per a presentar comunicacions relacionades amb “20 anys d’investigació i 20 anys de gestió turística de l’art rupestre”. Es farà una selecció d’un màxim de cinc comunicacions per cada una de les ponències per a la seua exposició, que seran publicades en les actes del congrés.

La inscripció per a assistir al congrés és gratuïta enviant un correu electrònic a arterupestre@alcoi.org, i s’ha d’indicar en l’assumpte el text següent: Inscripció al Congrés d’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani. Alcoi 2018.

Cal assenyalar que enguany es compleix el 20 aniversari de la inclusió en la Llista de Patrimoni Mundial de l’art rupestre mediterrani i, junt amb el Congrés d’Alcoi, s’estan duent a terme altres accions de divulgació del patrimoni rupestre com l’edició de cartells amb figures dels jaciments valencians més representatius: de l’art llevantí s’ha triat l’abric del Lucio (Bicorp); de l’esquemàtic, la bassa de Calicanto (Bicorp); del macroesquemàtic, el Plans de Petracos (Castell de Castells), i del paleolític, la cova de les Maravelles (Gandia).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *