foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi disposarà de carregadors elèctrics per als cotxes

S'instal·laran quatre punts de recàrrega per a vehicles híbrids o elèctrics en la ciutat. Hi haurà un en la Zona Nord, un altre en Santa Rosa, en el Centre i al Eixample. El primer d'ells s'inaugurarà el pròxim 17 de març en la Plaça Ramón i Cajal.

puntseletrics

Alcoi oferirà 4 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i híbrids. El lloc concret de cada punt serà Zona Santa Rosa, Plaza Miguel Hernández, 6; Zona Nord: Avinguda Hispanitat en la cantonada amb el carrer Terrassa; Zona Centre: Plaza Ramón i Cajal, 1; i Zona Eixample, Avinguda Albereda 27. D’aquesta manera, Alcoi serà la primera ciutat de la Comunitat Valenciana i una de les poques d’Espanya a oferir aquest servei de forma gratuïta.

El projecte s’emarca dins de l’objectiu d’Alcoi per convertir-se en una ciutat intel·ligent o Smart City i es va presentar en roda de premsa a l’Àgora pel regidor d’empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, junt al Secretari General de l’Associació Provincial de Muntatges Elèctrics (APEME), Juan Fernando Escoda i dos representants de les tres empreses alcoianes que participen, Enilec, Electronova Alcoi i Bautista Sanz.

El servei en cada punt ho assumeix una de les tres empreses que han desenvolupat el projecte, mentre que el quart és responsabilitat de l’Ajuntament. Els punts de recàrrega funcionaran amb una targeta que l’usuari i de forma gratuïta gestionarà en una de les empreses o en l’Ajuntament. Així, els pals de recàrrega van a disposar de dues tomes: la lenta, que permet al vehicle anar realitzant la càrrega de la bateria durant vuit hores; i una toma rápida per recarregar la bateria al complet en unes dues o tres hores. El primer d’ells s’inaugurarà el pròxim 17 de març en la Plaça Ramón i Cajal.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *