foradia cdturisme

El Centre d’Art d’Alcoi comença la seua trajectòria

• Ha estat present el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha definit aquest espai com "una aposta cultural a curt, mitjà i llarg termini". • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assenyalat: “volem que siga un epicentre no només d’exposició sinó també de creació i de reflexió cultural”.

Desenes de representants institucionals, junt amb un notable nombre de professionals i membres de la societat civil, han estat presents a la inauguració del CADA d’Alcoi, subseu de l’Institut Valencià d’Art Modern, IVAM. Entre ells, el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha definit aquest espai com “una aposta cultural a curt, mitjà i llarg termini”.

Puig s’ha pronunciat així durant la inauguració d’aquest centre cultural, compartit també amb la Fundació CAM, on ha explicat que, des del Consell, es pretén que Alcoi tinga protagonisme en un context d’economia diversa en el qual les indústries culturals són rellevants.

També ha estat present el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, qui ha assenyalat que el CADA serà un espai que connectarà a tots els sectors culturals, “volem que siga un epicentre no només d’exposició sinó també de creació i de reflexió cultural”.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, per la seua banda, ha comunicat que hem recuperat un espai, un projecte frustrat i frustrant per a convertir-lo en un referent cultural, no només un espai expositiu de primer nivell, també un espai per als nous creadors, per als nous artistes, pels quals anem ha apostat decididament.

Els presents a la inauguració han pogut gaudir de les cançons dels grups alcoians Júlia, We Are Not Brothers i Rêve Disco Club. A més de diverses exposicions artístiques, entre les quals consta una mostra retrospectiva de l’artista d’Onil Eusebio Sempere, composta de 145 obres, que donen compte de la seua trajectòria des de finals dels anys 40 fins a principis dels 80.

Durant els pròxims mesos, al CADA es desenvoluparan diferents activitats, xarrades, concerts, visites guiades i tallers.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *