foradia subscriutegrat

‘Temps d’Art 2018’, primera mostra artística promoguda per la Càtedra Antoni Miró

• Avui, dilluns 26 de novembre, el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura l'exposició 'Temps d’Art 2018', a les 19 hores a la sala El Cub • Entre les exposicions està 'Cossos de Fàbrica', a través de la qual Luisa Pastor recupera una sèrie de documents de l'època de la Revolució Industrial a Alcoi

Avui, dilluns 26 de novembre, el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) inaugura l’exposició ‘Temps d’Art 2018’, a les 19 hores a la sala El Cub. Es tracta d’una mostra integrada per les obres plàstiques de les tres artistes que van resultar seleccionades en la primera convocatòria de beques, en l’apartat producció d’exposicions, llançada per la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani i la Fundació Banc Sabadell.

Les creadores són Mercè Díaz, Luisa Pastor i Silvia Viana. Les tres van resultar beneficiàries d’aquestes beques i ara presenten les seues obres al Museu Universitari.

Mercè Díaz presenta el projecte ‘Memòria i Identitat’, una reflexió que vincula el temps amb l’espai a través d’un llenguatge multidisciplinari (pintura, fotografia, escultura i obra gràfica).

Amb la seua proposta ‘Cossos de Fàbrica’, Luisa Pastor recupera una sèrie de documents de l’època de la Revolució Industrial a Alcoi des d’on poder reconstruir i visibilitzar una memòria alternativa i d’arxiu visual a través de la fotografia, el collage, els mapes i els textos.

Per la seua banda, Silvia Viana mostra, a través de la seua proposta ‘Soldats’, una pintura de crítica social, una mirada cap a aquells soldats, homes i dones, que qüestionen l’ordre establit i lluiten per defensar i crear una societat més justa i igualitària.

Aquesta és la primera mostra artística que promou la Càtedra Antonio Miró d’Art Contemporani, es va crear l’any 2015 amb l’objectiu de promoure i contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià: amb la voluntat de ser un nucli de reflexió, debat, cerca i divulgació en el camp de l’Art Plàstic Contemporani, així com de les seues relacions amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques: literatura, música, o cinema, entre altres. Tot gràcies a la col·laboració de la Universitat d’Alacant, l’artista Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi.

Enguany, la Càtedra, amb col·laboració de la Fundació Banc Sabadell, va convocar vuit beques per a la investigació i producció d’exposicions. Tres de les ajudes s’han destinat a la producció d’exposicions en concepte de materials i publicació del catàleg; altres tres per a la investigació teòrica, crítica o històrica de l’art contemporani; i dos més per a investigar sobre les diferents activitats desenvolupades per l’Antoni Miró.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *