foradia subscriutegrat

Primera posició per a la Cultura en les consultes a la Tourist Info d’Alcoi superant les festes de moros i cristians

Els espais culturals d’Alcoi reben en 2019 més de 110.000 visitants

111.620 persones, en total en 2019, van passar per algun dels 5 espais compatibilitzats: teatre Calderón, teatre Principal, l’IVAM CADA ALCOI, la Llotja de Sant Jordi i la Capella. Infraestructures que programen cultura al llarg de l’any amb una qualitat, pensada per atraure a poblacions semblants a Alcoi.

La ciutat també ha creat importants ponts culturals, col·laboracions de diferents institucions i entitats, demostran-se que la suma d’art, multiplica; per convertir-se en la sempre volguda capital cultural, i amb un altra important vessant, el Teatre.  

L’IVAM, l’única subseu que l’internacional centre d’art contemporani valencià té, situada en la primera planta l’antic edifici del Monte de Piedad. Els visitants culturals a les exposicions i actuacions programades en els espais alcoians segueixen augmentant, consolidant-se Alcoi com un espai cultural.

L’atractiu de l’antic «Monte de Piedad» l’ara IVAM CADA

L’IVAM CADA Alcoi ha rebut durant 2019, el primer any comptabilitzat complet, després de la seua inauguració en novembre de 2018, més de 25.000 espectadors. És el mes de març el de més afluència de visitants amb 4221 persones. Novembre amb 3486 visitants i abril, amb 3368.

També trobem les exposicions organitzades per l’IVAM a la subseu d’Alcoi en 2019 que van començar amb l’exposició d’Eusebio Sempere, continuant amb «Tota la Ciutat parla d’això», «Filant idees, teixint art» i oferint, a partir de novembre «La societat del rendiment».

D’altra banda, el projecte municipal se centra, sobretot, en la cultura digital, i ha donat a la seua sala de vídeo-art cabuda a diferents artistes.

Les exposicions de fotografia de l’apartat Trama i l’obra plàstica d’Urdit completen l’oferta. També a l’espai municipal, trobem THE WRONG, la Biennal Internacional d’Art Digital promoguda pel Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana. 

Ponts culturals amb resultats turístics

Tal com explica, Raül Llopis, regidor de cultura, «Alcoi ha sabut situar-se com un focus d’atracció cultural, aprofitant eixe torrent de creativitat i artistes reconeguts en moltes disciplines que han nascut a aquesta terra , salvant els inconvenients d’estar a l’interior , convertint-los en part de l’èxit. A una programació d’altíssima qualitat, se li suma una ciutat que es pot passejar, una gastronomia d’interior molt potent i un entorn natural únic. Vindre a Alcoi és consumir cultura, natura i autenticitat. Un èxit que és de tots els que han cregut que aquesta aposta era possible i dels que treballen dia a dia per cuidar el continent i dotar-lo de contingut». 

Art i cultura de primera línia envoltada de muntanyes, la ciutat dels ponts crea els ponts culturals. Unes comarques centrals valencianes que reivindiquen el seu paper en la cultura valenciana.

Visita a la Llotja del Conseller Vicen Soler./

El cicle d’exposicions amb diferents espais destaca, sobretot, amb les propostes que desenvolupa a la Llotja la càtedra d’Art Contemporani d’Antoni Miró, on ara mateix, està l’exposició «La nau de Caront: Manuel Boix». La Llotja es van rebre 5566 visitants.

Per últim, la Capella de l’Antic Asil, amb una bona tasca relacionada, sobretot, amb apropar la cultura i l’art als centres escolars, va tindre 2412 visitants. 

Tot sembla que el consumidor d’art té en Alcoi una oferta ampla d’alta qualitat ubicada en espais emblemàtics, renovada per cicles, oferint perspectives al llarg de l’any per poder tornar.

Superant-se les festes de Moros i Cristians tradicionals, desestacionalitzant-se el sector turístic alcoià, no és gratuït tampoc que la Tourist Info haja detectat que la Cultura s’ha situat al primer lloc.

Alcoi, ciutat del teatre

La Mostra de Teatre com a màxim exponent d’atracció professional i el Tirisiti, amb eixos 27125 espectadors fidels al nostre BIC, com a espectacle d’èxit, únic i incombustible. En total, el Principal va registrar 40.761 espectadors en 2019, i el Calderón, 37.216.

Destaca també la cada vegada major afluència de visitants de fora de la ciutat, en una programació diversa que inclou teatre, música, dansa i diferents propostes locals. L’agenda que es pot trobar a ticketalcoi.com, facilitant el seu coneixement i l’adquisició d’entrades, fins i tot des d’altres països, com en el cas del  Tirisiti.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *