foradia ivace

Nou treball sobre l’origen de la indústria urbana alcoiana

• Presentació del llibre ‘Origen i desenvolupament de la indústria urbana d’Alcoi. I de la indústria disseminada en les conques del Polop, el Xorrador i el Serpis’ • D'aquest èxode de la indústria a la ciutat ens queden els edificis més emblemàtics d'Alcoi

Presentació del llibre ‘Origen i desenvolupament de la indústria urbana d’Alcoi. I de la indústria disseminada en les conques del Polop, el Xorrador i el Serpis’, de Gilberto Olcina Lloréns. Aquest és el tercer treball de l’autor sobre els edificis emblemàtics alcoians. En aquest cas, l’obra es dedica als edificis industrials situats al nucli urbà, en molts casos solapats pel creixement urbanístic.

Des del segle XVIII les indústries se situaven en els llits dels rius per a moure les rodes hidràuliques gràcies a l’aigua, comenta l’autor, amb l’aparició de la màquina de vapor aquesta necessitat desapareix donant origen a una indústria urbana característica. El residencial conviurà amb l’industrial fins a finals del segle XX. D’aquest èxode de la indústria a la ciutat ens queden els edificis més emblemàtics d’Alcoi, protagonistes d’aquest llibre al costat d’una gran quantitat d’història, personatges, documentació i anècdotes.

La seua presentació tindrà lloc el dimarts, 11 de desembre, a les 19.45 h, al Cercle Industrial d’Alcoi.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *