foradia camaraalcoi

El Govern d’Alcoi presenta els Pressupostos Municipals “més elevats de les últimes dècades”

• 64 milions d'euros són els que preveu invertir el Govern d'Alcoi durant l'exercici de l'any 2019 • L'alcalde ha sentenciat que el Govern ha sigut capaç de "fer més amb menys"

64 milions d’euros són els que preveu invertir el Govern d’Alcoi durant l’exercici de l’any 2019, el pressupost més elevat de les últimes dècades. Així ho han comunicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, durant la presentació de l’esborrany dels Pressupostos Municipals 2019.

Aquesta xifra representa, respecte al pressupost de l’any passat, un augment del 7’9%. Augment que s’explica, tal com ha argumentat la regidora, en part, per la bona liquidació de l’últim pressupost, que ha facilitat la superació de la situació de “quebra financera, dèficit i insolvència” de l’anterior Govern. I ha deixat pas a una situació econòmica del Consistori “d’equilibri” entre l’estalvi i l’endeutament i de “fortalesa” en qüestió de tresoreria i solvència.

L’últim pressupost s’ha tancat amb un “resultat positiu de més de 2 milions d’euros“. Amb un “acompliment en l’execució del pressupost”, al voltant del 90%. Amb un “acompliment dels paràmetres d’estabilitat pressupostària“. I amb un “endeutament històricament baix“. Amb un pagament als proveïdors d’una mitjana de 5 dies.

La regidora ha volgut emfatitzar també en la despesa per habitant en qüestió de serveis d’Alcoi, que és “d’un 21% a la mitjana estatal“: 96 euros per habitant, enfront dels 78 de la mitjana estatal. I la pressió fiscal d’Alcoi, que “és de vora 500 euros enfront de la mitjana estatal, que se situa en vora 600 en poblacions del mateix rang de població“. Tot procurant “que els que menys tinguen menys paguen“.

L’augment del pressupost per al 2019 s’explica en part també per les diferents subvencions que ha aconseguit l’Ajuntament. Entre altres, EDUSI, Edificant i ARRU.

Pel que fa als comptes per al 2019, es manté la primacia de les polítiques econòmiques, investigació i desenvolupament de la innovació, que augmenten un 85%. Les polítiques socials, per la seua banda, continuen augmentant (ja s’havia triplicat la inversió en l’anterior pressupost respecte a la inversió de l’anterior Govern), fins a un 60%. Destaca també l’augment de les inversions, que suma vora 12’5 milions, més del 68%.

Amb aquestes dades, l’alcalde ha sentenciat que el Govern ha sigut capaç de “fer més amb menys“: menys impostos als ciutadans i més polítiques socials, cultura i política econòmica; i millor manteniment de la ciutat. Tot amb l’objectiu de “resoldre els problemes de la ciutat i la ciutadania“.

La votació dels Pressupostos es durà a terme durant el mes de gener. El PP ha declarat al respecte que el Govern no ha començat aquests comptes amb bon peu, ja que, el dia de la seua presentació la resta de formacions polítiques d’Alcoi encara no tenia els documents al seu abast.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *