foradia subscriutegrat

Jose Antonio Martínez Giner, guanyador del Premi de Poesia Satírica Pego

• El seu autor és Jose Antonio Martínez Giner, natural de Tavernes de la Valldigna • L’eix argumental de l’obra és la bogeria: que més que una gran nació / som el país dels sonats!

‘Sonatines d’ací i d’allà’ ha sigut l’obra guanyadora de la primera convocatòria del Premi de Poesia Satírica Pego. El seu autor és Jose Antonio Martínez Giner, natural de Tavernes de la Valldigna, conegut també com José Colero (malnom del seu besavi).

L’eix argumental de l’obra és la bogeria. Segons el Diccionari Normatiu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, “sonat és aquell que està trastornat o boig”. Els estudis realitzats per Jose Antonio Martínez l’han portat a observar que hi ha un buit en el tractament dels sonats d’arreu del món, especialment pel que fa a aquests personatges i a la seua manera d’actuar.

És aquest buit el que va fer pensar a l’autor que ‘els sonats i les sonades’ mereixien el tractament literari que els ha sigut negat en altres gèneres.
Reproduïm un fragment d’uns dels poemes de l’obra:

I així acaba la cançó
que amb sonatina ha deixat
una breu demostració
que més que una gran nació
som el país dels sonats!

El Premi de Poesia Satírica Pego, únic en el seu format i convocat per l’Ajuntament del municipi, està dotat amb 2.500 € i la publicació de l’obra per part d’Edicions del Bullent. Enguany s’han presentat vint-i-nou originals provinents de tot l’àmbit lingüístic.

El guardó s’entregarà el divendres 14 de desembre al saló de plens de l’ajuntament de Pego. L’acte, que començarà a les 20 hores, comptarà amb l’actuació musical en directe de Jaume Ginestar.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *