foradia elgrat

Pego es converteix en Broadway gràcies al Festival de les Arts Escèniques

Es tracta de la segona edició d'aquest festival que hauria d'haver-se celebrat a carnestoltes, però que va ser ajornat per la situació sanitària. Se celebrarà el dia 30 d'abril i tindrà huit espais tematitzats, i més de 120 figurants

Pego torna a disfressar-se per a celebrar la segona edició del Festival de les Arts Escèniques. Un festival que va haver-se d’ajornar al mes de febrer a causa de la situació sanitària i l’alta incidència d’eixe moment. El segon certament estarà dirigit pel ballarí i coreògraf, Marc Pons, i l’acte tindrà lloc el dia 30 d’abril.

La temàtica que s’ha triat per a enguany gira al voltant dels musicals de Broadway, i comptarà amb huit espais tematitzats, tres més que en la primera edició. A més, també canviarà la ubicació per a complir amb la normativa sanitària, ja que els carrers on es va fer per primera vegada tenen un espai reduït. El director del certamen, ha comentat que aquest festival “està concebut com un recorregut, amb un inici i un final que caldrà que realitze l’espectador”.

El primer escenari estarà a la Plaça del Convent, i al llarg del carrer Jaume I hi haurà uns altres quatre punts escènics. En la plaça Poeta Llorente hi haurà un altre, i a la plaça del Mercat. L’últim dels escenaris s’ubicarà a la Plaça de l’Antic Regne de València.

Encara, que com s’ha dit abans, la temàtica escollida ha sigut Broadway, el director del festival ha preferit mantenir el misteri respecte als escenaris: “recrearem musicals mítics com el Fantasma de l’Òpera, o el Moulin Rouge, per exemple, tan sols puc contar que tots espais són més espectaculars que els de la primera edició, amb més color, més coreografies, més música. És una bona oportunitat per a aprendre de la cultura del teatre”. A més, Pons ha volgut agrair la confiança dipositada en ell per a dur endavant aquest projecte “tan il·lusionant”.

Vora 120 artistes i figurants amenitzaran el passeig dels espectadors, des de les 19:30h fins a les 21:30, moment el qual finalitzaran els espectacles.

La regidora de Cultura, Laura Castellà, ha comentat que: “L’objectiu és deixar de costat el ‘gran botelló’ en el qual s’havia convertit en les últimes edicions el nostre Carnestoltes, per la qual cosa volem potenciar i consolidar aquest festival perquè puga unir a tota la gent del poble, perquè siga la pedra angular d’aquesta festa tan volguda per nosaltres”. A més, la regidora ha qualificat de “prioritari que la direcció d’aquest festival la tinguera un pegolí i així ha sigut”, i ha explicat que hi haurà zones d’aparcament al municipi i indicacions perquè els visitants “troben fàcilment el recorregut del festival”.

Enrique Moll, alcalde de la localitat, ha assegurat que el festiva “és una oportunitat per a donar una volta de rosca al Carnestoltes i fer-lo encara més atractiu. Crec que ja es va aconseguir en la primera edició, de fet, aquest festival podria subsistir sol, sense estar lligat al Carnestoltes, però creguem que és necessari unir-los per a canviar la imatge de la nostra festa”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *