foradia cdturisme

Pego renovarà l’enllumenat amb una inversió de mig milió d’euros

Aquesta millora en el municipi es podrà fer gràcies a dos ajudes provinents de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia (IDAE) i de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE)

L’Ajuntament de Pego rebrà 566.940 euros per a renovar l’enllumenat al municipi gràcies a dos subvencions destinades a la instal·lació de lluminàries de més rendiment i menor potència, amb les quals reduir així la despesa en energia. Aquests treballs ja estan en marxa des de fa mesos, i hui dia Pego ja ha substituït el 50% de les lluminàries.

La primera de les subvencions l’ha concedit l’Institut per la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE), a través dels Fons Europeus, i té un import de 474.940 euros. Amb aquesta ajuda es substituiran un total 542 lluminàries de la ciutat, i s’adequaran els 18 quadres de comandament dels que disposa la localitat.

Una altra part d’aquesta renovació, serà finançada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), amb les quals s’instal·laran 348 lluminàries noves.

Les antigues boletes es canviaran per noves de tecnologia LED, que disposaran reducció de nivell d’il·luminació mitjançant un equip multinivell per ajustar-la segons els diferents horaris nocturns i els diferents tipus de vies. A més a més, es canviarà el cablejat existent que està en mal estat, i s’instal·larà un nou per a realitzar unificacions entre instal·lacions que es troben pròximes. La regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, ha explicat que: “L’objectiu és reduir el cost de la potència contractada i millorar així el control de les instal·lacions i la seua facturació”.

Amb aquesta actuació es disminuirà la potència de 355,6 KW a 92,53, és a dir, que s’aconseguirà un estalvi energètic d’un 81%. I és que, en la part econòmica, després de substituir el 50% de les lluminàries l’estalvi ha sigut notable. En poc més de 6 anys s’ha estalviat un 57% en la factura de la llum. “Cal recordar que encara falta el canvi aproximadament del 50% de les lluminàries, per la qual cosa l’estalvi encara serà major una vegada finalitzada tota la renovació”, ha apuntat la regidora.

Des de l’Ajuntament esperen que totes les noves llums estiguen instal·lades abans de finalitzar el 2022, i una vegada estiga “serem un poble més compromés amb el medi ambient, augmentant l’eficiència i sostenibilitat, línies que aquest equip de govern sempre ha marcat com a ruta a seguir”, ha conclòs Castellà.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *