lasarga subscriutegrat

Campanya de la Mancomunitat sobre la importància d’evitar el sexisme en els joguets

• "No hi ha joguets de xiquetes o de xiquets: el joc és lliure i espontani, imagina totes les opcions” • I és que evitar el sexisme en els joguets facilita que els xiquets desenvolupen la llibertat i la creativitat.

No hi ha joguets de xiquetes o de xiquets: el joc és lliure i espontani, imagina totes les opcions”. Aquesta és la idea que vol fer arribar a la societat la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat amb la seua campanya de Nadal, ‘En el joc comença el futur’. Una campanya informativa que té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de no transmetre els estereotips als infants a través del sexisme en els joguets.

I és que evitar el sexisme en els joguets facilita que els xiquets desenvolupen un joc igualitari trascendint els estereotips i permetent la llibertat i la creativitat.  D’aquesta forma, “es fomenta que en les edats més tempranes no s’instal·len els estereotips de gènere que tradicionalment s’associen a determinats colors, joguets o activitats, per tal que les futures generacions no perpetuen la desigualtat entre homes i dones”, afimen des del Servei d’igualtat de la Mancomunitat.

Per això, a l’hora d’escollir els joguets per a regalar,és important comptar amb les preferències de la persona que el rebrà i també amb els valors i competències que es vol que desenvolupe, independentment de que es tracte d’un xiquet o d’una xiqueta. Els xiquets i les xiquetes han de ser lliures per a decidir a què volen jugar i què volen ser, hui i en el seu futur”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *