foradia subscriutegrat

Alcoi comptarà amb un CEFIRE específic de Formació Professional i altre general

• "Alcoi té un teixit tant empresarial com de centres educatius que fa d’ell un lloc central perquè la Comunitat Valenciana tinga una oferta professional" • Aquest constitueix un fet més que engrandeix la imatge d’Alcoi com a ciutat educadora,

Alcoi serà la seu del CEFIRE de Formació Professional específic de la tecnologia i digitalització, intel·ligència artificial, robòtica i bigdata del País Valencià. D’aquesta manera Alcoi es converteix en la segona ciutat, junt amb Xest, del territori valencià amb un centre d’aquestes característiques.

Així ho ha comunicat el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, que ha visitat recentment la ciutat: “Alcoi té un teixit tant empresarial com de centres educatius que fa d’ell un lloc central perquè la Comunitat Valenciana tinga una oferta professional d’eixes característiques”.

Segons les previsions es posarà en funcionament el pròxim curs 2019/2020, conjuntament amb la recuperació del CEFIRE territorial per a totes les etapes educatives, que es va tancar l’any 2012 per part de la Generalitat en l’anterior legislatura, després de 26 anys de funcionament.

Aquest constitueix un fet més que engrandeix la imatge d’Alcoi com a ciutat educadora, ja que, a més de comptar amb dos Campus Universitaris (UPV i UA) tindrà aquests dos CEFIRES.

El centre comptarà amb una plantilla de 10 persones i se centrarà a avançar en totes les famílies professionals relacionades amb aquestes àrees amb una clara demanda de futur.

El que volem és que en Alcoi, que és un lloc fonamental per donar demanda a les demandes dels sectors productius, hi haja un centre d’avantguarda en la Comunitat i en Espanya”, ha afirmat Miquel Soler, qui afegeix que “si realment volem apostar per una FP potent, hem de donar resposta a tot allò que avui suposa digitalització, bigdata, pensament computacional, intel·ligència artificial, i això afecta el conjunt de famílies professionals

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, per la seua banda, ha destacat que: “estem d’enhorabona amb la creació d’aquest CEFIRE FP específic, centrat en àrees del futur com són totes aquelles capacitats de base tecnològica, intel·ligència artificial i robòtica que ja estan ací i que reconfiguraran la nostra vida i la nostra societat en poc temps”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *