foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi compta ja amb 10 punts de recàrrega de vehicles elèctrics

• L’últim d’ells, finançat fins al 80% (26.940 euros) per l’IVACE, permet la recàrrega de dos vehicles de manera simultània • L'evolució cap a una mobilitat sostenible constitueix “un dels eixos prioritaris de l'IVACE en matèria energètica”

Alcoi compta ja amb 10 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. L’últim d’ells, finançat fins al 80% (26.940 euros) per l’IVACE, permet la recàrrega de dos vehicles de manera simultània i és de recàrrega ràpida: en 30 minuts ompli el 80% de la bateria.

En total, l’IVACE ha destinat 73.400 euros per a donar suport diferents projectes de mobilitat sostenible i eficiència energètica a Alcoi dins del període 2017-18. Entre altres, destaca la implantació de parades d’autobús sota demanda per a zones aïllades, l’adquisició de 3 vehicles elèctrics i la introducció de mesures d’eficiència energètica en la il·luminació del Col·legi Públic Horta Major.

La directora general de l’entitat, Júlia Company, ha destacat que l’IVACE “ha duplicat les ajudes a Alacant per a implantar punts de recàrrega de vehicles elèctrics”. A la província són ja un total de 83 els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la majoria d’ús públic. L’any passat va donar suport a un total de 43 punts de recàrrega elèctrics.

Júlia Company recorda que l’evolució cap a una mobilitat sostenible constitueix “un dels eixos prioritaris de l’IVACE en matèria energètica”, ja que és el principal consumidor d’energia del País Valencià, el 40% de l’energia final, i amb la particularitat que “pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants”.

Per això, la directora insisteix: “la nostra estratègia passa per donar suport a les iniciatives que donen prioritat a les maneres de transport més netes i eficients i un dels principals punts en els quals es basa aquesta estratègia és el foment de la mobilitat elèctrica, per a això hem elaborat el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega”.

Aquest Pla preveu que, per a 2030, la quota de mercat del vehicle elèctric serà del 25% del total de vehicles venuts en el nostre territori.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *