foradia pressupostparticipatiualcoi

“Les dones hem de tindre els mateixos drets que els homes”

• Enguany hem viscut una jornada del 8 de Març que ha marcat història. • Preguntem a algunes de les participants les raons per les quals han volgut formar part també d’aquest esdeveniment històric

Enguany hem viscut una jornada del 8 de Març que ha marcat història. Espanya ha passat a ser l’avantguarda del moviment feminista en el món sencer.

No hem volgut deixar de viure la jornada al costat de les milers d’alcoianes i alcoians que han reivindicat, amb una única veu, que volen una societat més justa i igualitària.

Preguntem a algunes de les participants les raons per les quals han volgut formar part també d’aquest esdeveniment històric. Analitzem amb elles el moviment, les seues reivindicacions, la seua evolució i els seus perills.

Alumnes de diferents centres educatius d’Alcoi, com el Pare Vitòria i l’EASD, han estat presents a la multitudinària manifestació que ha tingut lloc a Alcoi durant la celebració del 8 de Març. Algunes d’elles ens comenten que el motiu principal per a viure aquesta jornada reivindicativa és que “les dones hem de tindre els mateixos drets que els homes”.

I és que són molts els àmbits en els quals les dones pateixen algun tipus d’infravaloració o de discriminació: en l’àmbit laboral, amb una escletxa salarial i de llocs directius; en el domèstic, carregant amb els treballs de les cures; en el social, sent objecte de violències de gènere; en l’econòmic, sent la figura de la dona major la més vulnerable a la pobresa…

Per tots aquests motius consideren important la unió de les dones i de la societat amb l’objectiu d’avançar cap a un món més igualitari i just.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *