foradia pressupostparticipatiualcoi

Campanya de l’UPCCA per la prevenció del consum d’alcohol entre els menors

• "Amb el pretext que més tard o més prompte arribarà el primer consum d'alcohol, es pensa que és millor que es comence en família al fet que es faça fora de casa" • La campanya vol destacar que és en l’entorn de les famílies on cal donar exemple i servir de referent als fills i filles

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat llança una campanya de prevenció del consum de l’alcohol: “La prevenció comença en casa”.

Aquesta està dirigida a les famílies i té com a objectiu sensibilitzar a la societat al voltant del consum d’alcohol i altres substàncies durant els dies de Nadal.

Tal com expliquen des de la Unitat, durant aquests dies (i també al llarg de l’any) sovint es normalitza el consum d’alcohol entre els menors, banalitzant els seus efectes i propiciant en el si de les famílies la iniciació en el seu consum: “amb el pretext que més tard o més prompte arribarà el primer consum d’alcohol, es pensa que és millor que es comence en família al fet que es faça fora de casa. Amb aquest comportament, s’està promovent l’associació entre el fet de realitzar una celebració amb beure”.

Per aquests motius, la campanya vol destacar que és en l’entorn de les famílies on cal donar exemple i servir de referent als fills i filles, ja que els més joves tendeixen a imitar els comportaments que veuen en el seu entorn familiar. De la mateixa manera, “el que es pretén és fomentar l’educació per a l’oci, la transmissió d’alternatives per a passar-ho bé allunyades del consum d’alcohol, així com establir límits i normes clares, partint d’una relació on la comunicació siga una ferramenta fonamental”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *