foradia pressupostparticipatiualcoi

Compromís commemora els 100 anys de valencianisme a Alcoi

• Compromís ha presentat un llibre que commemora el centenari de la fundació de la Joventut Valencianista Alcoiana • A través d’aquest podem comprovar que “el valencianisme polític a Alcoi disposa d'una tradició centenària, que hui és present”.

Compromís ha presentat un llibre que commemora el centenari de la fundació de la Joventut Valencianista Alcoiana, la primera organització política de caràcter valencianista de la ciutat, documentada des de l’any 1918. A través d’aquest, en paraules del regidor Màrius Ivorra, podem comprovar que “el valencianisme polític a Alcoi disposa d’una tradició centenària, que hui és present”.

En aquest llibre, Jordi Abad i Paco Blay, amb la col·laboració d’Ivorra, han realitzat un recull d’articles, de publicacions i notícies que fan història política per ajudar a entendre com evoluciona el sentiment de defensa de la cultura, l’economia i la societat.

La defensa del benestar i progrés d’Alcoi, de la llengua i cultura, de l’economia i de la comarca eren els principis als quals es feien menció als estatuts de la Joventut Valencianista. Aquesta també feia una crida a la defensa de l’autonomia i les riqueses valencianes, denunciant, al mateix torn, el centralisme estatal que menyspreava i infravalorava el territori.

Per commemorar el centenari d’aquesta entitat i dels valors que representa, es realitzarà una conferència el pròxim dia 18 de gener a les 19.30 hores al Casal Ovidi Montllor, on es donaran les claus i els detalls del treball realitzat. En acabar la conferència es farà un sopar commemoratiu i als assistents se’ls obsequiarà amb un exemplar del llibre (es poden fer reserves contactant amb el telèfon 965537137 o al correu alcoi@compromisalcoi.com).

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *