lasarga subscriutegrat

Els Reis Mags i els seus ajudants desfilaran per la Cavalcada d’Alcoi

• Els carrers d’Alcoi s’engalanen i es vesteixen de màgia amb les mirades il·lusionades • Per als que no puguen gaudir d’ella en viu, diferents televisions realitzaran la seua retransmissió en directe

El Nadal Alcoià és una marca fonamental del patrimoni cultural i popular de la ciutat. La seua celebració fa que, des del final de novembre, els carrers de la ciutat adquireixen un ambient de màgia i il·lusió. Els actes i activitats culturals se succeeixen des d’aquest moment. Entre els seus elements, destaca el Betlem de Tirisiti, declarat Ben Immaterial d’Interés Cultural, el qual visiten centenars de milers de persones cada any.

La celebració del Dia de Les Pastoretes és el primer dels dies de la trilogia nadalenca d’Alcoi. En ella, xiquets i xiquetes vestits de pastors realitzen les seues ofrenes al nounat Jesuset. El segon dia de la trilogia és el de La Burreta, que té lloc el 5 de gener: en ell, l’emissari reial, mitjançant el Bàndol Real, anuncia l’eminent arribada dels Reis. Al mateix torn, menuts i grans van dipositant les cartes a ‘la burreta’ amb els seus desitjos. Després de la desfilada dels burrets, els patges i els ajudants dels reis porten les cartes al cim d’El Preventori, on es poden veure les llums dels Reis i els seus ajudants.

Des de fa pocs anys, el Campament Reial s’ha consolidat també com un element de visita quasi obligada per a tot qui vulga veure com treballen els patges de Ses Majestats.

Però el dia capital de la trilogia és el 5 de gener, quan els Reis de l’Orient entren a la ciutat i desfilen pels carrers del Centre. Junt amb ells, i davant l’observació de milers de grans i menuts, centenars de patges vestits de roig i pintats de negre van deixant els regals en les cases dels xiquets.

Aquest dia, el de la Cavalcada, els carrers d’Alcoi s’engalanen i es vesteixen de màgia amb les mirades il·lusionades de xiquetes i xiquets que esperen al llarg del recorregut de la desfilada per a rebre expectants l’arribada de les seues majestats els Reis Mags Melchor, Gaspar i Baltasar.

La Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi és considerada la més antiga d’Espanya i una de les més antigues del món, documentada ja en 1866. Va ser declarada Festa d’Interés Turístic Nacional. I, amb la participació i integració de milers de persones i desenes de col·lectius, representa una mostra de com la societat alcoiana ha sabut integrar el millor de la cultura popular a través de la participació i de la festa, convertint-la en un element de cohesió social.

Aquesta vesprada començarà a desfilar pels carrers d’Alcoi a les 18:00. Per als que no puguen gaudir d’ella en viu, diferents televisions realitzaran la seua retransmissió en directe: À Punt, tvA, Alacantí tv i Comarcal tv. TVE, Telecinco, Cuatro, Antena 3 i La Sexta també han confirmat la seua presència.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *