foradia subscriutegrat

Conscienciació escolar a Gandia sobre la mobilitat a peu

• Primera edició d’un concurs de cartes i dibuixos a nivell nacional, amb l’objectiu d’aconseguir comportaments segurs en el camí escolar. • Es pretén conscienciar els més menuts perquè es convertisquen en ciutadans del segle XXI

Una alumna de 5é de Primària del CEIP Les Foies del Grau de Gandia ha sigut la guanyadora del I Concurs Nacional ‘Ahora vamos andando al cole’, convocat per Fundación Mapfre i Stop Accidentes. Galya Ivanova Taneva ha sigut premiada amb una bicicleta i un casc, pel seu dibuix titulat “Lo mejor para mejorar el mundo”.

El dibuix contraposa les imatges d’uns xiquets que estan a punt de ser atropellats quan creuen cap a l’escola sense respectar el semàfor en roig, enfront d’una alumna que sí que ho fa…”, ha explicat Galya. Galya opta ara al Premi Nacional, entre les 7 comunitats autònomes finalistes.

Aquesta és la primera edició d’un concurs de cartes i dibuixos a nivell nacional, amb l’objectiu d’aconseguir comportaments segurs en el camí escolar. També pretén conscienciar els més menuts perquè es convertisquen en ciutadans del segle XXI i comprenguen la necessitat d’una mobilitat sostenible i segura.

A Gandia hem aconseguit durant esta legislatura ser una ciutat amable i saludable. Per tant, volem garantir rutes escolars segures a peu per als nostres xiquets i xiquetes. Hem volgut també treballar el concepte de salut de forma global. Així, una de les necessitats que han sorgit del diagnòstic de salut de la nostra ciutat, és potenciar l’autonomia dels alumnes per tal de desplaçar-se als centres escolars. Com a alcaldessa de Gandia sóc conscient que la finalitat d’este projecte és molt positiva: retornar l’espai públic a la ciutadania, sobretot a la població infantil”, conclou l’alcaldessa.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *