foradia subscriutegrat

El conseller Marzà visita el CEIP Cervantes i l’IES Veles e Vents a Gandia

El col·legi és un dels 7 centres escolars que han estrenat noves instal·lacions aquest curs 2019-20120. Això li ha permès millorar la qualitat educativa que ofereix. També recuperar 70-80 alumnes i professorat que havien perdut per trobar-se en barracots

El Conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, acompanyat de l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el vice-alcalde i regidor d’Urbanisme, Josep Alandete, la regidora de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, i el president de la Junta de Districte de Corea, José Manuel Prieto, ha visitat el CEIP Cervantes de Gandia, un dels 7 centres escolars valencians que ha estrenat noves instal·lacions aquest curs 2019-2020. També hi eren presents el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor García, la directora general d’Inclusió Educativa, Raquel Andrés, i el director general d’Esports, Josep Miquel Moya.

Marzà ha recordat que el primer Govern del Botànic s’hi va trobar amb més de la meitat dels centres educatius que necessitaven un actuació, una reforma o nova construcció. “Una autèntica barbaritat. Per això ens calien més mans per a poder posar en valor i anar més ràpid. I és el que vam fer amb l’Edificant, delegar en els ajuntaments la redacció i execució dels projectes, assegurant-los els recursos econòmics, la gran diferència amb els anteriors governs. No només posem més instruments, sinó que també més recursos a mesura que es van adjudicant les obres. De fet, vam començar amb una inversió de 700 milions d’€ i estem ja pels mil milions“.

Per la seua banda, l’alcaldessa ha agraït la visita de Marzà i l’aposta del Botànic per l’educació a Gandia, amb una inversió de més de 20 milions d’euros (la inversió més gran que s’ha fet en matèria educativa a la ciutat). “Hui ens trobem al nou Cervantes, que és el mirall on es miren la resta de centres públics de la nostra ciutat: amb una educació pública de qualitat i unes infraestructures en les millors condicions. I és que, gràcies al suport del Consell i al treball de l’Ajuntament, entre tots hem acceptat el repte de millorar 13 centres educatius públics a la nostra ciutat. Ajuntament i Generalitat, de la mà de les comunitats educatives, estem treballant de valent perquè el Pla Edificant siga una realitat esta legislatura. Cal recordar que durant els quatre anys del Govern local del PP (2011-2015), tan sols es va actuar en el CEIP Sant Francesc de Borja. Resultat: 13 (Govern de progrés) a 1 (Govern del PP)“.

El director del CEIP Cervantes, Paco Sansaloni, no ha pogut més que mostrar la seua satisfacció, perquè per a la comunitat educativa del Cervantes: “Es compleix un somni pel qual hem treballat junts i és ja una realitat. Ho hem notat molt en la qualitat de l’ensenyament que oferim i també en la recuperació de matrícula i professorat; 70-80 alumnes nous, ja quasi estem al límit“.

Visita al Veles e Vents

El Conseller Marzà també ha estat a l’IES Veles e Vents del Grau: “Volem posar en valor el gran treball en innovació i en inclusió educativa que s’hi està realitzant, amb projectes en els quals s’hi comparteixen aules per dos professorat. Per a compartir espais i millorar la inclusió de l’alumnat…”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *