lasarga ajualcoitel

Repoblació de 300 olms al Racó de Sant Bonaventura

• Una espècie que durant les últimes dècades havia pràcticament desaparegut en tota la península Ibèrica i de bona part del món a causa de la malaltia de la grafiosi • Aquesta iniciativa s'uneix a la resta d'accions que l'equip de Medi Ambient d'Alcoi ha dut a terme a aquest paratge

Repoblats al Racó de Sant Bonaventura 300 exemplars d’olms, una espècie que durant les últimes dècades havia pràcticament desaparegut en tota la península Ibèrica i de bona part del món a causa de la malaltia de la grafiosi, originada per un fong.

Actualment, aquesta espècie es troba catalogada com a vulnerable. Durant els últims 30 anys, el Ministeri d’Agricultura ha desenvolupat, a través del Programa Nacional de Conservació i Millora de Recursos Genètics dels Olms Ibèrics, 7 clons resistents a la grafiosi.

D’aquesta manera, els olms tenen l’oportunitat de desenvolupar-se en la seua totalitat: arribant als 150 anys de vida, a una altura de 40 metres i a tindre un metre de diàmetre.

Tal com ens comenta l’equip tècnic de Medi Ambient d’Alcoi, 5 dels 7 clons desenvolupats són els que han sigut plantats al Racó, convertint-se aquest paratge en un dels primers del nostre entorn en repoblar aquesta espècie vegetal.

La previsió és que la recuperació dels olms facilite el foment d’espècies vegetals i animals que vivien d’aquests quan gaudien de condicions de vida saludables.

Aquesta iniciativa s’uneix a la resta d’accions que l’equip de Medi Ambient d’Alcoi ha dut a terme a aquest paratge, degradat per l’ús de les últimes dècades, i ara regenerat i rehabilitat amb noves infraestructures.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *