foradia elgrat

Gandia adquireix un dron per detectar infraccions urbanístiques

• Segons les últimes dades registrades, en la localitat s'han detectat unes 700 obres no ajustades a llei • La càmera que porta instal·lada és de 20 Megapíxels de resolució, sent capaç de captar imatges amb tot detall.

L’Ajuntament de Gandia compta amb un dispositiu aeri operat a distància, un dron que serà usat per a treballs de cartografia i planificació urbanística. El seu objectiu és el de planificar les obres, avaluar-les i accedir a espais urbans o rústics que no estiguen a l’abast de l’ull humà.

Una de les seues tasques serà la de detectar obres urbanístiques il·legals. Segons les últimes dades registrades, en la localitat s’han detectat unes 700 obres no ajustades a llei. No obstant això, segons el Coordinador General d’Urbanisme, Vicent Mascarell: “Gandia no és de les ciutats que compta amb més infraccions urbanístiques, encara que sí que és veritat que no hi ha dia en què no se signe un decret per existència d’obres il·legals, de major o menor envergadura”.

El pressupost invertit és de 6.000 euros. El dispositiu pesa al voltant d’1,3 kg i la càmera que porta instal·lada és de 20 Megapíxels de resolució, sent capaç de captar imatges amb tot detall. També té la possibilitat de connectar-se a l’Institut Cartogràfic Valencià per a geolocalitzar les fotos preses.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *