foradia subscriutegrat

Els actes de la Baixada del Crist i les Ambaixades de Moros i Cristians d’Ontinyent ja són BIC

• Amb aquest fet es considera que aquests actes festers són mereixedors d'una major protecció patrimonial pel seu valor històric, cultural i patrimonial • Per la seua banda, la Baixada del Crist de l’Agonia es considera un dels símbols màxim de la festa de Moros i Cristians d’Ontinyent

El Ple del Consell ha aprovat el decret pel qual es declaren Béns d’Interés Cultural (BIC) immaterial els actes de la Baixada del Crist i de les Ambaixades de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent.

Amb aquest fet es considera que aquests actes festers són mereixedors d’una major protecció patrimonial pel seu valor històric, cultural i patrimonial. Segons consta a l’expedient, les Ambaixades conserven les seues arrels d’època foral, representació simbòlica de l’enfrontament entre les dues cultures.

Per la seua banda, la Baixada del Crist de l’Agonia es considera un dels símbols màxim de la festa de Moros i Cristians d’Ontinyent, un acte hereu directe de les salves d’honor que disparaven les milícies efectives d’època foral, constituint una celebració amb més antiguitat que les mateixes festes patronals i que continua celebrant-se pràcticament igual que fa 150 anys.

L’alcalde del municipi, Jorge Rodríguez, ha destacat la importància “de conservar i tenir cura de les nostres tradicions, perquè són aquelles que ens fan únics. Ja vam aconseguir que el Cant dels Angelets fóra declarat Bé Immaterial de Rellevància Local i ara volíem estar junt amb la Societat de Festers per aconseguir aquest nou reconeixement, de la mateixa manera que seguirem treballant conjuntament per a la consecució de la declaració dels Moros i Cristians com a Interès Turístic Internacional”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *