foradia cdturisme

Les Plataformes de la Dependència, esperançades amb la pròxima incorporació d’un assistent personal

• Ara esperen “la seua aprovació perquè forme part del catàleg de serveis a disposició de les persones en situació de dependència i en breu siga una realitat” • Les Plataformes proposen a Conselleria que siguen les persones en diversitat funcional les encarregades de contractar el seu assistent personal

Les Plataformes en defensa de les persones en situació de dependència del País Valencià es mostren “esperançades amb la nova instrucció de la figura de l’assistent personal” que està promovent la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per ampliar els seus serveis i drets. Ara esperen “la seua aprovació perquè forme part del catàleg de serveis a disposició de les persones en situació de dependència i en breu siga una realitat”.

En la línia de millorar aquest servei, les Plataformes proposen a Conselleria que siguen les persones en diversitat funcional les encarregades de contractar el seu assistent personal, “malgrat que no tinguen cap tipus de formació”.

A més, volen traslladar la seua voluntat de formar part del “grup de treball que dissenye tant el requeriment de formació com els criteris i el contingut específic de dita formació, ja que les Plataformes representem a les persones en situació de dependència i les seues famílies i ningú millor que nosaltres per conéixer la seua realitat i necessitats”. D’aquesta manera, els criteris de les plataformes aportarien al procés “un caire més social que no assistencial, com el d’altres entitats”.

Així ho han consensuat en la reunió que han dut a terme a Xàtiva, on també han nomenat per unanimitat a la nova coordinadora del País Valencià, Rosario Rives, de la Plataforma d’Elx, que substituirà a Antonio Llàcer, de la Plataforma de València, qui ha vingut fent aquesta tasca des de març de 2018.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *