Antonio Bernabeu: “la Fira de Castalla s’ha convertit en una cita ineludible de la Comunitat”
Antonio Bernabeu és l’alcalde de Castalla, per Ciutadans, des de l’any 2015. A continuació ens comenta les singularitats i les novetats de la Fira de San Isidro, que té lloc al municipi els dies... i algunes dades clau per a comprendre la seua manera de gestionar el municipi.
Enguany fa 27 anys que va començar a celebrar-se un esdeveniment que, pel seu impacte econòmic, turístic i cultural, avui dia s’ha convertit en una “cita ineludible, no només per a Castalla i els municipis de les comarques del voltant, sinó també per a tota la Comunitat Valenciana”.

Tot va començar amb una iniciativa que van impulsar els tallers d’automoció. A ells, cada any, es van afegir altres sectors diferents, fins al punt que, per tal d’explotar les seues possibilitats, l’Ajuntament va assumir la responsabilitat de dur a terme la seua organització. Avui dia, l’esdeveniment, que creix any rere any, és una cita obligada per al comerç, la indústria, mercat medieval, la tecnologia i gastronomia. Tot envoltant d’un ambient que ens transporta a l’època medieval.
La Fira de San Isidro ha aconseguit “posar a Castalla en el mapa”, li ha oferit una visibilitat que “no arriba a ser tan gran com la Fira de Tots els Sants de Cocentaina, però que sí que té una importància gran i creixent”.
Un dels seus valors és el de la dinamització comercial i econòmica, “tots els sectors es donen cita a la Fira de Sant Isidre, i cada vegada és més la gent que ve a gaudir de la gastronomia local, dels productes artesanals i d’una ampla oferta d’oci i cultura, com exposicions artístiques, concerts de música i moltes altres activitats i esdeveniments”.

Durant els tres dies de Fira es podran visitar i conéixer exposicions a càrrec d’associacions locals, tallers i vehicles, eines agrícoles, el mercat ambulant, la zona d’esport, la zona tecnològica (amb prsència del Campus d’Alcoi de la UPV), exhibicions eqüestres, exhibicions esportives, exposicions de pintura, música en directe, certamen de dansa, tallers i atraccions per als més xicotets. I també gaudir de la gastronomia típica de Castalla als bars i restaurants de tota la localitat.
Tal com ens comenta Antonio, les possibilitats de creixement de la Fira de Castalla de cara al futur són molt grans. Per això, en cas que el 26 de maig torne a ser elegit com a alcalde, posarà en marxa un pla estratègic per a optimitzar l’organització, els continguts, l’extensió, l’oferta i la ubicació de la Fira: “l’extensió actual de la Fira és de vora 77.000 metres quadrats, però podem ampliar-la, amb més continguts i millor coherència, fins als 100.000 metres quadrats”.
I és que Antonio Bernabeu està dispost a ser l’alcalde de Castalla durant els quatre pròxims anys. Ens comenta que la seua llista electoral ha sigut renovada, tot amb vista a dur a terme “una gestió eficaç, fidel als pactes, on no primen els interessos dels partits sinó el benefici del municipi i dels ciutadans”.
No es defineix ni d’ideologia d’esquerra ni de dreta, “sóc de fer faena, no m’importen les sigles”. De fet, reconeix que amb el Pacte del Botànic Castalla ha sigut “un municipi privilegiat: la Generalitat ens ha obert les portes sempre que ho hem necessitat, ens han realitzat una subestació elèctrica, que era molt necessària, el pla Edificant, diferents subvencions… El govern del Botànic ha invertit en Castalla vora 8 o 9 milions d’euros, ara està projectada també una altra subestació elèctrica”.
Comenta i participa-hi