foradia subscriutegrat

Per a què serveix la monarquia 40 anys després?

• Hem vist continus escàndols, actituds irresponsables i casos de corrupció (el Cas Noós, Corina i les presumptes comissions il·legals, els comptes a Suïssa o un discurs de Felip VI propi d’altres èpoques). • El darrer dijous es va presentar a Alcoi la Coordinadora del País Valencià per la República de l’Alcoià – Comtat

Cristian Santiago

El darrer dijous es va presentar a Alcoi la Coordinadora del País Valencià per la República de l’Alcoià – Comtat. Un espai necessari de convivència, sororitat, fraternitat. De reflexió i reivindicació política. Que pretén construir alternativa democràtica. Sumar veus. I repensar el nostre país i la nostra democràcia.

Amb la irrupció del 15 M, el moviment feminista i les forces del canvi, arribava l’exigència de més i millor democràcia i el debilitament del règim del 78. Un règim que, albergant al seu centre a la Monarquia, ha tirat a la brossa el pacte constitucional degut als continus escàndols, actituds irresponsables i casos de corrupció  (el Cas Noós, Corina i les presumptes comissions il·legals, els comptes a Suïssa o un discurs de Felip VI propi d’altres èpoques).

Tot una sèrie de corrupteles i actituds irresponsables que han tornat a situar a la monarquia al marge del dret i de la democràcia. I que ens fa pensar si estem disposades a continuar suportant una “Jefatura de l’Estat” caduca, davant d’una de moderna. O si volem un sistema democràtic o un on els drets arriben per fecundació. Perquè la gent comença a estar farta que alguns estiguin per sobre de la llei.

Sense oblidar que, en el seu moment, la monarquia va poder ser vàlida per evitar un cop d’Estat i possibilitar l’entrada de la democràcia, ara la seva permanència és completament qüestionable. En una democràcia consolidada, una de les màximes figures de l’Estat no pot  representar-lo sense passar per les urnes.

Per higiene democràtica ens cal iniciar un procés de reconversió cap a una democràcia moderna, igualitària, respectuosa amb la pluralitat territorial i compromesa amb les llibertats. I una república feminista és la millor garantia per aconseguir-ho.

Font: Cristian Santiago, regidor de Guanyar Alcoi./


participalcoi

Una resposta de Per a què serveix la monarquia 40 anys després?

  1. Manuel Vidal Bornay ha dit:

    Fa falta ya q’es perga la por al significat de la paraula “República” en togs enl seus sentig. Olvidem lo quels llibres de historia franquista han publicat y prengem el seu sentit de: PROGRES, IGUALITAT, LLIBERTAT Y FRATERNITAT, que els militars-els capitalistes y el fascisme europeu en el seu alzament golpista, vant impedí desarrollá. Amunt la lluita per una República sana, democrática y valenta per a lluita perls Drets Socials y Humans. Anim a la Coordinadora Paìs Valencià per la República -CPVR- l’Alcoià el Comtat Foia de Castalla. Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *