foradia elgrat

Més de 7.000 persones participaran en la XII Cursa de la Dona de Gandia

• Els beneficis es destinaran a la prevenció contra la violència de gènere entre l’alumnat • Es vol contribuir a desmuntar els mites de l’amor romàntic, que “són la base on les xiquetes i els xiquets aprenen com són les relacions"

Gandia està organitzant, per al pròxim 31 de març, la XII Cursa de la Dona. La previsió és que en ella participen entre 7 i 8 mil dones. Els beneficis es destinaran a la prevenció contra la violència de gènere entre l’alumnat, tal com ho han determinat els organitzadors: la regidoria d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, el Club d’Atletisme Safor-Delikia i el departament d’Igualtat del municipi.

En concret, la prevenció es realitzarà als alumnes de quart curs de Primària., que rebran una sèrie de tallers per a desmuntar els mites de l’amor romàntic, amb contes, pel·lícules, etc…

Amb aquesta formació es vol contribuir a desmuntar els mites de l’amor romàntic, que, en paraules de la regidora Lorena Milvaques, “són la base on les xiquetes i els xiquets aprenen com són les relacions. Moltes vegades es normalitzen micro-masclismes i comportaments tòxics i abusius, com són la gelosia, el control i la concepció de possessió de la parella. Si ensenyem als més menuts a que les relacions s’han de construir des de la igualtat, estarem col·laborant a prevenir la violència de gènere i a apostat pel respecte i els bons tractes en les relacions sentimentals”.

Una vegada finalitzen aquests tallers l’alumnat escriurà conjuntament uns relats basats en la formació rebuda que es plasmarà en un llibre o guia didàctica, que anirà acompanyada d’una sèrie de pautes pedagògiques per a dur a terme en futurs cursos. L’alumnat podrà llegir als centres els relats elaborats; i el professorat podrà treballar els diferents punts abordats per la resta de centres.

Volem ser partícips dels problemes de la societat i pensem que prevenir la violència de gènere des de baix, als centres educatius, és fonamental. Per això hem donat suport al projecte de l’àrea d’Igualtat”, ha assegurat el president del Club d’Atletisme Safor-Delikia, Vicent Boscà.

Les inscripcions ja han començat: hi ha punts de venda de dorsals a tota la Safor i comarques veïnes. El preu és de 6 € (1 € solidari), i si es realitza durant la última setmana, de 10 € (2 € solidaris).

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *