lasarga ajualcoitel

Xàtiva inaugura una escultura en homenatge a les seues víctimes del nazisme

• Amb aquest element simbòlic es pretén fer memòria de l’horror que va suposar la intolerància a Europa i crear consciència • Ha sigut amb motiu del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust i en el marc de la celebració del 80 aniversari del bombardeig de l’estació

Xàtiva ha inaugurat una escultura per a recordar a les víctimes xativines del nazisme. Una obra d’Alfredo Moral alçada a la plaça Arquebisbe Mayoral. Amb aquest element simbòlic es pretén fer memòria de l’horror que va suposar la intolerància a Europa i crear consciència perquè la història no es torne a repetir mai.

Ha sigut amb motiu del Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust i en el marc de la celebració del 80 aniversari del bombardeig de l’estació de Xàtiva durant la Guerra Civil espanyola.

Per a celebrar aquest aniversari, la regidoria de Memòria Històrica del municipi ha organitzat altres actes i activitats, que tindran lloc durant els pròxims dies. Tots amb l’objectiu d’honorar les víctimes, aprofundir en el coneixement històric del fet i reclamar una cultura de la pau.

Entre els actes organitzats consta: una exposició col·lectiva d’artistes locals, baix el lema ‘Terrabastall’. Es podrà contemplar de l’1 al 28 de febrer als halls del Gran Teatre.

Entre els dies 5 al 21 de febrer se celebraran les II Jornades de Memòria Democràtica, organitzades amb la col·laboració del CEFIRE. Un cicle de conferències obertes al públic i la projecció del documental ‘Experimento Stuka’.

El programa de les jornades es complementarà amb un debat entre representants del PSPV-PSOE, Compromís, Unidos Podemos, Ciudadanos i Partit Popular i una darrera conferència al voltant de la necessitat de la memòria democràtica en l’escola.

El 9 de febrer, al Gran Teatre, hi haurà un concert d’homenatge a les víctimes, a càrrec de la Societat Musical La Primitiva Setabense.

El 10 de febrer tindrà lloc un acte públic d’homenatge a les víctimes a la plaça de l’Estació. Per a l’ocasió s’ha fet extensiva una invitació al president de la Generalitat, Ximo Puig i als alcaldes de València, Alacant, Guernika i als dels pobles de procedència de les víctimes del bombardeig.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *