foradia elgrat

Agricultura aprova la Certificació de Qualitat de l’all tendre de Xàtiva

• Enguany Xàtiva celebra la quarta edició de FirAll, la Fira de l’All Tendre, que culminarà durant el cap de setmana dels dies 7 i 8 de març. • Enguany, FirAll compta amb un valor afegit: la Conselleria d’Agricultura ha aprovat la Certificació de Qualitat de l’all tendre de Xàtiva

Enguany Xàtiva celebra la quarta edició de FirAll, la Fira de l’All Tendre, un esdeveniment on es vol fer valdre i potenciar un producte singular de l’hort del municipi. Aquesta culminarà durant el cap de setmana dels dies 7 i 8 de març. L’edició de l’any passat va superar els 50 estands expositors agrícoles, que van ser complementats amb nombrosos actes culturals i esportius.

Enguany, FirAll compta amb un valor afegit: la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha aprovat la Certificació de Qualitat de l’all tendre de Xàtiva. Ho ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en l’ORDRE 5/2019, de 16 de gener, on s’aprova la reglamentació de qualitat de l’all tendre, per a distingir-lo amb la marca de qualitat CV. Allí s’indica que “només podran identificar-se amb la marca CV les següents varietats: Cama Llarga: (R-R1 Palma de Mallorca) (R2 de la Comunitat Valenciana) i Cama Curta: (morat de Pedroñeras)”.

Així s’ha decidit després de dur a terme els estudis tècnics de qualitat agroalimentària: per les seues característiques i qualitat, “l’all tendre és un producte amb mereixements suficients per a ser objecte de l’aplicació de les previsions de l’esmentada disposició, acollint i impulsant la iniciativa dels operadors econòmics que així ho han sol·licitat a la conselleria competent en matèria de productes agraris i agroalimentari”.

Culmina el procés legal de l’aprovació del Certificat de Qualitat de l’all tendre de Xàtiva”, comenta el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, qui afegeix que “ens posem del costat d’aquelles persones que tant havien estat oblidades”, en referència als agricultors d’aquesta hortalissa.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *