lasarga mediamborganica

‘Teixint salut al territori’: la importància de fomentar la salut des de les institucions

• "En aquesta jornada hem pogut comprovar que la salut és un estat integral de benestar físic, mental i social en què influeixen els estils de vida" • “Des dels ajuntaments tenim les eines per fer d'aquests entorns urbans i físics, espais saludables"

El Palau Ducal de Gandia ha acollit les II Jornades de Salut Comunitària ‘Teixint salut al territori’, activitat que s’emmarca en la incorporació del municipi a l’Estratègia de Promoció i Prevenció del Sistema Nacional de Salut i el IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana.

En aquesta jornada hem pogut comprovar que la salut és un estat integral de benestar físic, mental i social en què influeixen els estils de vida individuals, l’habitatge, el medi ambient, l’entorn laboral…”, va comentar l’alcaldessa del municipi, Diana Morant, afegint que “una ciutat serà saludable si inverteix en prevenció, en educació en valors, en qualitat de vida i en el benestar de les persones“.

A l’acte van acudir més de cent persones entre representants polítics, tècnics municipals, representants d’associacions escolars i professors, entre d’altres.

Al llarg de la Jornada es va fer valdre la feina que de manera conjunta entre administracions, col·lectius i centres escolars s’està desenvolupant durant aquesta legislatura per millorar la salut de la ciutadania amb la introducció de diversos programes que fomenten l’alimentació saludable i la pràctica de l’exercici. Iniciatives que van més enllà del simple tractament mèdic dels problemes de salut.

L’entorn urbà com a espai de relacions i d’activitat, marca unes pautes que habiliten una manera de viure que no sempre afavoreixen el major benestar i equilibri de les persones”, va remarcar l’alcaldessa. “Per això, des dels ajuntaments tenim les eines per fer d’aquests entorns urbans i físics, espais saludables, els quals han de ser un referent en la salut pública“.

Font: Redacció./


ua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *