foradia pressupostparticipatiualcoi

3.800 alumnes participen al concurs literari ‘Ficcions’, promogut per l’Associació AMIC

• 3.801 són els alumnes que participen al concurs literari ‘Ficcions’ que promou l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) • El total d’històries publicades a la pàgina web del concurs són 1.500

3.801 són els alumnes que participen al concurs literari ‘Ficcions’ que promou l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC). Tots ells, d’entre 14 i 18 anys, pertanyen a 305 centres educatius de les Illes Balears, País Valencià i Catalunya.

Els alumnes han participat tant de manera individual com en grup de fins a tres persones. El total d’històries publicades a la pàgina web del concurs són 1.500. Totes elles parteixen de l’inici d’una d’aquestes cinc novel·les: ‘Curial e Güelfa’, anònim; ‘La felicitat d’un pollastre a l’ast’, lde Marta Soldado; ‘Les paraules ferides’, de Jordi Sierra i Fabra; ‘La Bruixa’, de Camilla Läzkberg; ‘Estudi en lila’, de Maria Antònia Oliver.

El jurat estarà format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació. De les obres es valorarà la seua qualitat literària, la coherència argumental i l’originalitat.

La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà el lliurament de premis i diplomes.

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. El segon premi serà un iPod Touch. I els guanyadors territorials rebran com a reconeixement de la millor història de cada zona un reproductor mp3. A més, també es premiarà el treball dels professors més motivadors de cada territori amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar i/o esmorzar inclòs.

En la darrera edició van participar-hi vora 3.500 estudiants, xifra que ha quedat superada aquesta edició. L’objectiu del certamen és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, així com fomentar l’escriptura i la literatura en valencià.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *