Foradia ajualcoitel

La Mostra Internacional de Cinema Educatiu torna a Biar

• El dia 16 de febrer se celebrarà la gala, a partir de les 19’00 h, a l’Auditori de la Casa de Cultura de Biar • Un dels moments més esperats és la visualització dels curts presentats enguany per part de l’IES de Biar,

Biar torna a ser el municipi on es desenvolupe el Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE). És el segon any consecutiu que el municipi es converteix en la seu comarcal de la MICE. El dia 16 de febrer se celebrarà la gala, a partir de les 19’00 h, a l’Auditori de la Casa de Cultura de Biar.

La gala comptarà amb la presència de l’Ambaixador de la UNESCO, Juan Andrés Perelló Rodríguez, i alguns membres del CIFEJ (Centre International du Film pour l´Enfance et la Jeunesse adscrit a la UNESCO), així com el jurat de la MICE i Josep Arbiol, director de la MICE. A l’acte també participaran els diferents representants de les associacions culturals de Biar i els i les representants dels centres educatius.

A la gala es podrà gaudir d’una part dels curts que s’han presentat per part de l’alumnat de Biar, entre d’altres, així com de l’spot de la MICE que es va gravar a la localitat. L’acte estarà amenitzat per la Colla de Dolçaines i Tabals “La Bassa la Vila” i la representació de la rondalla d’Enric Valor Les Animetes per part de l’alumnat de l’IES de Biar.

Un dels moments més esperats és la visualització dels curts presentats enguany per part de l’IES de Biar, que ja porta participant en les dues edicions anteriors i aconseguint tres guardons.
Les propostes d’enguany són:

‘En qualsevol moment’: proposta de Juanjo Pérez, alumne de 2n de Batxillerat, basada en el microrelat original del mateix alumne. Les imatges representen com el temps, la impaciència i l’espera marquen les nostres vides.

‘Setembre (La vida sense ella)’: un any després d’aconseguir el premi del públic amb el booktràiler ‘La vida sense ell’, Yaiza Vilaplana i Virtu Mollà tornen a la MICE amb un videorelat que parla d’una relació. La seua tesi és que les relacions humanes són complexes, però si hi ha estima, podem superar qualsevol obstacle.

‘Desperta’t Reconco’: el vídeo de la Trobada celebrada a Biar en juny del 2018. Un treball de creació col·lectiva dels centres educatius CEIP Mare de Déu de Gràcia i IES Biar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Biar i la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat.

La Casa de Cultura de Biar acollirà, fins al 23 de febrer, l’alumnat dels diferents centres educatius de la comarca per gaudir de les propostes audiovisuals de la MICE.

Aquest projecte va nàixer el 2013 en el món de la docència amb l’objectiu d’obrir l’educació a la societat. Tal com comunica el regidor de Cultura del municipi, Joan Lluís Escoda, l’associació cultural ‘Jordi el Mussol’ va pensar que calia compartir models d’altres països. I en aquest context, “va considerar que la cultura de la imatge era un mitjà impagable per a potenciar l’educació entre la població Infantil i dur el seu missatge arreu del món i arreu de la societat”.

La MICE 2019 va començar enguany el seu desenvolupament el dia 7 de febrer a Torrent, on també va estar present Biar, “ja que l’Spot de la MICE es va gravar enguany al nostre poble”.

A la gala van participar professionals de l’àmbit audiovisual i van desfilar personatges importants del món del cinema com ara: Rafael Portelas, vicepresident de l’Acadèmia del Cinema Espanyol; Abril Zamora, actriu i directora; o Manuel Martín Cuenca, director i l’actriu Ruth Gabriel guanyadora del Goya. També hi van participar el president de les Corts Valencianes, Enric Morera Català, i el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *