Foradia elgrat

Un recorregut pels 30.000 anys d’empremtes gràfiques valencianes

• Un recorregut per l'empremta gràfica deixada per les diferents civilitzacions i cultures assentades en el territori valencià • També s’ha realitzat un document audiovisual que realitza aquest mateix recorregut de 30.000 anys. Ho pots veure

Un recorregut per l’empremta gràfica deixada per les diferents civilitzacions i cultures assentades en el territori valencià. Aquesta visió panoràmica és la que ens planteja l’exposició ‘Testimoni gràfic d’un territori, símbol d’un poble’, amb la qual la Generalitat tanca la celebració del seu 600 aniversari.

Està oberta al públic al pati gòtic del Palau de la Generalitat, entre el 16 de febrer i el 13 de març. Allí es pot contemplar un relat gràfic compost per diferents peces històriques, des dels primers homínids que van fixar la seua presència en el territori fins a obres del segle XVIII.

És la primera vegada que una exposició se centra en l’empremta de la gràfica sobre el territori, en compte de fer-ho en qüestions historiogràfiques. Així, s’han triat i recopilat objectes de tota mena, com són: incunables, monedes, plats, taulellets, gravats neolítics, estatuetes, màscares o puntes de llança, tenint en compte el valor de la seua empremta sobre el relat gràfic valencià.

En paral·lel a l’exposició, s’ha realitzat un document audiovisual que realitza aquest mateix recorregut de 30.000 anys. Està musicat per una composició creada expressament per Luis Serrano Alarcón i mesclada pel director Ramon Giner.

L’exposició també integra un pròleg, on s’exposa les empremtes deixades pels primers animals que van habitar el territori. I un epíleg, on es veuen els canvis més recents en el disseny de la imatge institucional de la Generalitat.

Les peces arqueològiques han sigut cedides per la Biblioteca Històrica de la Universitat de València, el Museu de Prehistòria de València, el Centre Arqueològic de l’Almoina, l’IVCR+I, el Museu de la Universitat de València d’Història Natural, el Museu Municipal de Requena, el Museu Principal de l’Almodí, el Museu Arqueològic José María Soler, el Centre d’Estudis Contestants, el Museu Municipal d’Història i Arqueologia de Cullera, el Museu Arqueològic de Borriana, el Museu de Belles Arts de Castelló, la Fàbrica de la Seda de Moncada, la Fundació Universitària d’Investigació Arqueològica L’Alcúdia i el Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi Camilo Visedo Moltó.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *