Foradia subscriutegrat

Antoni Miró, de Museu

Article per Manuel Palomar

El Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) acull enguany l’exposició “De Museu”, sobre l’obra del pintor alcoià Antoni Miró. Per a la Universitat d’Alacant representa un autèntic privilegi exposar el treball d’un creador tan rellevant i tan compromés com Miró; així, d’aquesta manera, la Universitat no sols exposa un treball creatiu de primera magnitud, sinó que també reforça el vincle que l’uneix a la societat que l’envolta i amb el sistema d’idees vives del seu temps tot potenciant la reflexió intel·lectual, la creació i la difusió de la cultura a través de l’obra d’aquest artista.

La comunitat universitària ja ha tingut l’ocasió de gaudir de diverses mostres, -temàtiques, històriques- sobre la trajectòria de Miró, ja que ens trobem davant un autor extremadament prolífic, amb un interès, sensibilitat i curiositat inesgotables davant el món i les realitats que l’envolten. Antoni Miró és un espectador incansable amb una disciplina i una creativitat desbordants, per la qual cosa la seua obra sempre ens sorprèn amb noves propostes i enfocaments. Prova de la importància de la seua figura per a la nostra universitat és també la Càtedra Antoni Miró d’Art Contemporani, creada en 2015, com a nucli de reflexió, debat, investigació i divulgació en el camp de les arts plàstiques contemporànies.

En aquesta ocasió, la magnífica exposició que acull el MUA compta amb les sèries Manifesta, Personatges, Costeres i Ponts, Suite Havana, i Nus i nues, realitzades en els últims anys, amb plantejaments diversos i sempre sense concessions, amb l’habitual crítica que ha caracteritzat a l’autor al llarg de tota la seua trajectòria. Ens trobem davant el testimoniatge d’un creador sempre atent al seu entorn, que ens fa partícips obra a obra de la seua visió crítica.

Agraïm a l’autor la pertinència d’aquesta mostra; a l’equip professional del Museu de la Universitat d’Alacant la seua impecable labor per a fer possible una exposició tan completa i atractiva com aquesta; i acabem per convidar la comunitat universitària, i tota la societat, a visitar, gaudir i reflexionar de la mà del pintor Antoni Miró.

Font: Manuel Palomar, Rector Universitat d’Alacant./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *